SUA: Primarele din Ohio amânate din cauza coronavirusului

SUA: Primarele din Ohio amânate din cauza coronavirusului

Autorităţile din Ohio au ordonat închiderea birourilor de vot cu câteva ore înainte de deschiderea, marţi, a primarelor pentru prezidenţialele americane, guvernatorul luând această decizie contra avizului unui judecător din cauza pandemiei de coronavirus, notează AFP.

Guvernatorul republican de Ohio, Mike DeWine, a afirmat pe Twitter luni seară târziu că a vota în plină criză de COVID-19 "i-ar obliga pe angajaţii birourilor de vot şi pe alegători să se pună într-o situaţie inacceptabilă de pericol sanitar de a se contamina cu virusul".

El a adăugat că autorităţile vor căuta modalitatea de a permite alegătorilor să voteze într-alt fel.

Luni, preşedintele american, Donald Trump, a apreciat ca "inutilă" amânarea primarelor prezidenţiale din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce guvernatorul de Ohio a recomandat amânarea votului prevăzut marţi în acest stat lovit de pandemie.

"Las în grija statelor să decidă asta. Este un lucru important să amâni nişte alegeri (...), dar cred că amânarea lor este inutilă", a declarat Donald Trump de la Casa Albă.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”