SUA: Procentul celor ''extrem de mândri'' că sunt americani, la cel mai scăzut nivel (sondaj)

Mai puţin de jumătate (47%) dintre adulţii din Statele Unite se declară ''extrem de mândri'' că sunt americani, cel mai scăzut nivel din ultimii ani, indică un sondaj Gallup, preluat joi de Xinhua.

Potrivit anchetei, 47% dintre respondenţi au declarat că sunt ''extrem de mândri'' că sunt americani, iar 25% au spus că sunt ''foarte mândri''. Ambele procente sunt cele mai scăzute din 2001, de când Gallup realizează astfel de sondaje.

Procentul americanilor ''foarte mândri'' a atins un record de 70% în 2003, la doi ani după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, dar a scăzut la 52% în 2016 şi la 51% în 2017.

În acest an, 16% dintre respondenţi spun că sunt ''moderat de mândri'' că sunt americani, 7% că sunt ''doar puţin'' mândri, în timp ce 3% ''nu sunt deloc'' mândri.

Printre democraţi, sondajul arată că 32% sunt ''extrem de mândri'', în scădere cu 11 procente faţă de anul trecut şi cu 24 procente faţă de 2013.

În schimb, 74% dintre republicani se declară ''extrem de mândri'' de a fi americani, cel mai ridicat procent din ultimii cinci ani.

Potrivit Gallup, politica pare a fi un factor al scăderii per total, foarte accentuată, mai ales în ultimul an, în cazul democraţilor şi al celor de orientare liberală. În rândul republicanilor şi conservatorilor nu se constată o scădere.

În cadrul sondajului au fost intervievate 1.520 de persoane de vârstă adultă, în intervalul 1-13 iunie. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…