SUA: Procentul celor ''extrem de mândri'' că sunt americani, la cel mai scăzut nivel (sondaj)

Mai puţin de jumătate (47%) dintre adulţii din Statele Unite se declară ''extrem de mândri'' că sunt americani, cel mai scăzut nivel din ultimii ani, indică un sondaj Gallup, preluat joi de Xinhua.

Potrivit anchetei, 47% dintre respondenţi au declarat că sunt ''extrem de mândri'' că sunt americani, iar 25% au spus că sunt ''foarte mândri''. Ambele procente sunt cele mai scăzute din 2001, de când Gallup realizează astfel de sondaje.

Procentul americanilor ''foarte mândri'' a atins un record de 70% în 2003, la doi ani după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, dar a scăzut la 52% în 2016 şi la 51% în 2017.

În acest an, 16% dintre respondenţi spun că sunt ''moderat de mândri'' că sunt americani, 7% că sunt ''doar puţin'' mândri, în timp ce 3% ''nu sunt deloc'' mândri.

Printre democraţi, sondajul arată că 32% sunt ''extrem de mândri'', în scădere cu 11 procente faţă de anul trecut şi cu 24 procente faţă de 2013.

În schimb, 74% dintre republicani se declară ''extrem de mândri'' de a fi americani, cel mai ridicat procent din ultimii cinci ani.

Potrivit Gallup, politica pare a fi un factor al scăderii per total, foarte accentuată, mai ales în ultimul an, în cazul democraţilor şi al celor de orientare liberală. În rândul republicanilor şi conservatorilor nu se constată o scădere.

În cadrul sondajului au fost intervievate 1.520 de persoane de vârstă adultă, în intervalul 1-13 iunie. Sondajul are o marjă de eroare de +/-3%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing