SUA: Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd, amânat de un judecător din Minnesota

SUA: Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd, amânat de un judecător din Minnesota

Procesul a trei poliţişti implicaţi în moartea afro-americanului George Floyd a fost amânat joi din august 2021 până în martie 2022 de către un magistrat din statul Minnesota, care a decis să lase justiţia federală să se pronunţe prima, transmite AFP.

Poliţistul alb Derek Chauvin, care l-a asfixiat cu genunchiul său pe George Floyd pe 25 mai 2020 la Minneapolis, a fost găsit vinovat de omor de un tribunal din Minnesota miercuri, urmând ca pedeapsa să-i fie pronunţată pe 25 iunie.

Foştii săi colegi Tou Thao, Alexander Kueng şi Thomas Lane, care au luat parte la dramă, urmau să fie judecaţi cu începere din 22 august, în acelaşi cadru, pentru complicitate la omor.

Însă justiţia federală a anunţat săptămâna trecută că a deschis, la rândul său, urmărirea împotriva celor patru bărbaţi, acuzaţi că i-au 'încălcat drepturile constituţionale' lui Floyd atunci când au încercat să-l aresteze.

În timpul unei audieri de procedură, judecătorul Peter Cahill a considerat joi că pedepsele pe care le riscă aceştia în faţa justiţiei federale 'sunt mult mai ridicate' şi că este 'mai logic să fie lăsat procesul federal să se desfăşoare primul'.

În consecinţă, Cahill a amânat până pe 7 martie 2022 deschiderea procesului celor trei poliţişti pentru 'complicitate la omor'.

În Statele Unite, urmările în justiţie 'duble', în faţa justiţiei statelor şi a justiţiei federale, sunt autorizate, dar relativ rare. Ele reflectă importanţa acestui caz, aflat în vara trecută în centrul unor manifestaţii uriaşe împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?