SUA: Procurorii federali au solicitat documente privind donaţiile primite de comitetul inaugural al preşedintelui Trump

SUA: Procurorii federali au solicitat documente privind donaţiile primite de comitetul inaugural al preşedintelui Trump

Procurorii federali americani au trimis o citaţie Comitetului inaugural al preşedintelui Donald Trump în care solicită documente, în urma unor relatări din 2018 conform cărora anchetatorii verificau ipoteza ca donatorii să fi beneficiat de favoruri politice, au relatat media americane, citate marţi de dpa şi Reuters.

''Tocmai am primit o citaţie pentru documente. Deşi încă analizăm citaţia, intenţia noastră este de a coopera cu anchetatorii'', a declarat un purtător de cuvânt al comitetului.

Cotidianele Wall Street Journal şi The New York Times au citat declaraţia unui avocat care lucrează pentru comitetul respectiv conform căreia a fost primită o citaţie în acest sens.

Biroul districtual Manhattan al Procuraturii federale au cerut toate documentele referitoare la donatorii comitetului, precum şi toate actele privind tichetele şi oportunităţile foto pre care donatorii le-au primit în schimbul contribuţiilor lor.

De asemenea, în citaţie se solicită înregistrările donaţiilor ''făcute de cetăţeni străini sau în numele acestora, printre care orice comunicare cu privire la sau legată de posibilitatea unor donaţii făcute de cetăţeni străini'', potrivit Wall Street Journal.

Publicaţia a relatat în decembrie că procurorii federali au lansat o anchetă penală privind comitetul respectiv, care a strâns 107 milioane de dolari pentru ceremonia de inaugurare a preşedintelui Donald Trump, în ianuarie 2017. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina