SUA: Procurorul special Robert Mueller s-ar fi plâns de rezumatul întocmit de ministrul justiţiei la raportul său (presă)

SUA: Procurorul special Robert Mueller s-ar fi plâns de rezumatul întocmit de ministrul justiţiei la raportul său (presă)

Procurorul special Robert Mueller, care a condus ancheta privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016, s-ar fi plâns că procurorul general William Barr (ministrul justiţiei din SUA) nu ar fi inclus în rezumatul raportului Mueller informaţii cruciale, producând ''confuzie publică'', a relatat marţi presa americană, citată miercuri de dpa.

Rezumatul de patru pagini prezentat în martie de Barr a fost singurul avut la dispoziţie săptămâni la rândul de cetăţenii şi de parlamentarii americani, până când o versiune editată a raportului a fost difuzată la 18 aprilie.

Potrivit unei informaţii publicate marţi în Washington Post, care citează dintr-o scrisoare trimisă de Mueller Ministerului Justiţiei, procurorul special considera că rezumatul lui Barr "nu captase pe deplin contextul, sensul şi substanţa" activităţii şi concluziilor sale.

"Există în prezent o confuzie publică în legătură cu aspectele critice ale rezultatelor anchetei noastre", a scris Mueller, potrivit Washington Post. "Acest lucru ameninţă să submineze scopul central pentru care Ministerul l-a numit pe procurorul special: de a ne bucura de deplina încredere a publicului în rezultatul anchetei", a mai scris el.

Informaţia publicată de Washington Post - împreună cu o relatare similară difuzată de The New York Times - intervine cu o zi înainte ca Barr să depună mărturie în faţa unei comisii a Senatului pe marginea anchetei lui Mueller. Este de aşteptat ca audierea să fie dură, fiind foarte probabil ca parlamentarii democraţi să-l atace pe Barr ca urmare a deciziilor luate de acesta în ultimele săptămâni.

În raportul său, Mueller a concluzionat că Rusia s-a amestecat în scrutin şi a încercat să-l ajute pe actualul preşedinte Donald Trump să câştige alegerile, dar a apreciat totodată că nu a existat o înţelegere între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale