SUA: Raportul FBI în cazul Kavanaugh, pus la dispoziţia Casei Albe şi Senatului

SUA: Raportul FBI în cazul Kavanaugh, pus la dispoziţia Casei Albe şi Senatului

Casa Albă a indicat joi că a recepţionat raportul Biroului Federal de Investigaţii (FBI, poliţia federală) cu privire la acuzaţiile de agresiune sexuală aduse candidatului la Curtea Supremă Brett Kavanaugh şi că are "deplină încredere" că Senatul SUA, care urma să examineze la rândul său acest raport în cursul zilei, va aproba numirea lui Kavanaugh, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Senatorul republican de Iowa Chuck Grassley a anunţat la rândul său joi pe Twitter că raportul FBI cu privire la Kavanaugh a fost pus la dispoziţia senatorilor. Membrii Senatului pot studia raportul într-o încăpere securizată a Capitoliului şi se pot consulta cu funcţionari ai FBI, dar nu pot primi copii ale documentului.

Miercuri, liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a luat poziţie pentru a pune capăt dezbaterii cu privire la candidatul propus de preşedintele Donald Trump la Curtea Supremă, anunţând că vineri va avea loc votul privind încheierea dezbaterii, iar probabil sâmbătă cel privind confirmarea controversatului judecător.

Aflat sub o presiune crescândă chiar în rândul taberei republicane, preşedintele Trump a ordonat vineri deschiderea unei anchete a FBI asupra candidatului său, amânând astfel votul foarte aşteptat din Senatul american privind confirmarea lui Brett Kavanaugh, pe care două femei, Christine Blasey Ford şi Deborah Ramirez, l-au acuzat că le-a agresat sexual, în anii 80. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria