SUA: Robert Mueller a fost autorizat explicit să ancheteze legăturile lui Paul Manafort cu Rusia şi Ucraina

SUA: Robert Mueller a fost autorizat explicit să ancheteze legăturile lui Paul Manafort cu Rusia şi Ucraina

Procurorul american Robert Mueller a fost autorizat în mod explicit să ancheteze acuzaţiile în sensul că fostul şef de campanie electorală al lui Donald Trump, Paul Manafort, ar fi complotat cu Rusia pentru a încerca să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016, relevă un document al justiţiei citat marţi de Reuters.

Mueller a fost totodată autorizat în mod explicit să ancheteze cu privire la legăturile dintre Manafort şi fostul guvern pro-rus din Ucraina, arată documentul emis luni seara.

Procurorii americani au făcut aceste precizări în răspuns la o acţiune în justiţie a lui Manafort, care a contestat că Mueller ar avea autoritatea de a-l ancheta. Manafort, care a fost inculpat la sfârşitul lunii octombrie 2017 - nu în legătură cu presupusa ingerinţă rusă, ci pentru fals în declaraţii, spălare de bani şi neînregistrarea ca "agent străin" în cadrul activităţii sale de lobby -, a depus în ianuarie o plângere împotriva procurorului special şi a Ministerului Justiţiei pentru depăşirea mandatului în ancheta privind presupusa complicitate între Rusia şi echipa candidatului republican.

Acuzaţiile formulate împotriva sa sunt legate de activităţi de lobby pentru fostul guvern pro-rus al Ucrainei. În februarie, ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 condusă de Robert Mueller a adus în lumină un demers secret de lobby prorus care a implicat aşa-numitul 'grup Hapsburg' de politicieni. Procurorii susţin că Manafort şi partenerul său de afaceri Rick Gates 'au recrutat în secret un grup de foşti politicieni cu funcţii înalte pentru a lua poziţii favorabile Ucrainei, inclusiv prin lobby în Statele Unite'.

La începutul lui martie, fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia, a afirmat că nu a avut niciodată "contacte personale" cu fostul director de campanie al lui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a respins consecvent acuzaţiile de complicitate cu Moscova în legătură cu alegerile din 2016. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire