SUA: Rusia se va confrunta cu „mare furie” dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene

SUA: Rusia se va confrunta cu „mare furie” dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene

Rusia se va confrunta cu „o mare furie” din partea multor ţări dacă se retrage din acordul privind exportul de cereale ucrainene, care expiră la jumătatea lunii noiembrie, a avertizat joi secretarul de stat american Antony Blinken, relatează AFP.

FOTO: EPA-EFE

„Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine acordul”, a spus Blinken în cursul unei vizite la Ottawa.

El a susţinut că o decizie a Rusiei de a pune capăt acestui acord va fi întâmpinată cu „o profundă îngrijorare” şi „multă furie de către ţările din întreaga lume care beneficiază de cerealele ucrainene”.

Aşa-numitul acord de la Marea Neagră, semnat la 22 iulie sub egida ONU, a stabilit proceduri pentru 120 de zile pentru a permite exportul de cereale ucrainene blocate de război.

De asemenea, secretarul de stat american a ţinut să salute activitatea Naţiunilor Unite în semnarea acestui acord şi efectele benefice pe care le-a avut pe tot globul, în special în „ţările din Sud, în Africa, în Asia şi în alte părţi unde s-a resimţit”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”