SUA se aşteaptă ca OPEC+ să crească producţia de petrol în următoarele două săptămâni

SUA se aşteaptă ca OPEC+ să crească producţia de petrol în următoarele două săptămâni

Statele Unite se aşteaptă ca Arabia Saudită şi alianţa OPEC+ să crească producţia de petrol în următoarele două săptămâni, au declarat luni, la conferinţă de presă, un membru al Consiliului Consilierilor Economici de la Casa Albă, Jared Bernstein, şi secretarul de presă prezidenţial al SUA, Karine Jean-Pierre.

"Am văzut Arabia Saudită spunând că va lucra pentru a-şi extinde capacitatea de producţie de petrol. Şi vă voi trimite la ei pentru mai multe informaţii despre asta", a spus Bernstein.

"Trebuie să ne amintim că (Arabia Saudită) este, desigur, un membru cheie al cartelului OPEC. Şi, aşa cum a spus preşedintele, salutăm decizia OPEC de a creşte producţia cu 50% peste ceea ce era planificat pentru iulie şi august. Deci acesta este deja unul dintre factori care influenţează situaţia de pe piaţa globală a energiei”, a spus consilierul liderului american.

La rândul său, Jean-Pierre a clarificat că, potrivit Washingtonului, este vorba despre săptămânile următoare. "Vom măsura succesul în următoarele două săptămâni. Ne aşteptăm la o creştere a producţiei. Cu toate acestea, va dura câteva săptămâni şi va depinde de OPEC+", a subliniat reprezentantul oficial al şefului administraţiei americane.

Anterior, ţările care sunt membre ale alianţei OPEC + au convenit să crească nivelurile de producţie în august cu un total de 648 de mii de barili pe zi. Următoarea întâlnire OPEC+ va avea loc pe 3 august.

Consilierul senior pentru securitatea energetică a Departamentului de Stat al SUA, Amos Hoxteen, a declarat duminică la CBS că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Kuweit, potrivit Washingtonului, au capacitatea necesară pentru a creşte producţia de petrol.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...