SUA se consultă cu Tokyo şi Seul în privinţa dosarului nord-coreean

SUA se consultă cu Tokyo şi Seul în privinţa dosarului nord-coreean

Washingtonul a anunţat că a avut consultări în comun cu Japonia şi Coreea de Sud, aliaţi de multe ori în dezacord, într-un moment în care preşedintele Joe Biden analizează strategia de adoptat faţă de Coreea de Nord, notează AFP.

Diplomatul american Sung Kim şi omologii săi au promis, într-o videoconferinţă, "o strânsă cooperare" şi "şi-au exprimat angajamentul continuu pentru denuclearizare şi menţinerea păcii şi stabilităţii în Peninsula Coreeană", a indicat Departamentul de Stat.

Administraţia Biden afirmă că examinează modul în care poate să avanseze în relaţia cu Phenianul după patru ani de preşedinţie Trump.

Miliardarul republican a fost primul preşedinte american în exerciţiu care a întâlnit, în iunie 2018, la Singapore, un membru al dinastiei Kim, care domneşte în Coreea de Nord de la înfiinţarea sa.

Ei s-au revăzut apoi de două ori, în februarie 2019 la Hanoi şi în iunie acelaşi an în Zona demilitarizată dintre cele două Corei, dar cele două ţări nu au reuşit să ajungă la un acord durabil.

Preşedintele american, Joe Biden, ar urma să adopte o abordare mai discretă şi administraţia sa s-a angajat să îşi exprime preocupările privind securitatea cibernetică, Departamentul Justiţiei punând miercuri sub acuzare trei nord-coreeni pentru o serie acte de piraterie informatică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...