SUA se declară profund îngrijorate de dizolvarea parlamentului de către preşedintele Tunisiei

SUA se declară profund îngrijorate de dizolvarea parlamentului de către preşedintele Tunisiei

Departamentul de Stat a comunicat joi îngrijorarea profundă a Washingtonului după decizia preşedintelui tunisian Kais Saied de a dizolva parlamentul şi a făcut apel la o revenire rapidă la un guvern constituţional, transmite vineri AFP.

La opt luni de la suspendarea Adunării reprezentanţilor poporului (parlamentul tunisian) pentru a-şi asuma depline puteri, preşedintele Saied a anunţat miercuri dizolvarea sa.

"SUA sunt profund preocupate de decizia preşedintelui tunisian de a dizolva unilateral parlamentul şi de informaţiile conform cărora autorităţile tunisiene iau în considerare acţiuni legale împotriva membrilor parlamentului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Le-am comunicat în mod constant oficialilor tunisieni că orice proces de reformă politică ar trebui să fie transparent şi incluziv, realizat în coordonare cu un spectru larg de partide politice, sindicate şi organizaţii ale societăţii civile", a adăugat el.

"O revenire rapidă la o guvernarea constituţională, inclusiv la un parlament ales, este esenţială pentru guvernarea democratică şi ne vom asigura (să oferim) un sprijin larg şi susţinut reformelor necesare pentru a ajuta economia Tunisiei să îşi revină", a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Şeful parlamentului, Rassid al-Ganussi, a respins dizolvarea Adunării într-un interviu acordat joi AFP, dând asigurări că îşi va continua activităţile pentru a salva, potrivit acestuia, democraţia din Tunisia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina