SUA: Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump (sondaj)

Distanța dintre candidata republicană Hillary Clinton și cel republican Donald Trump s-a redus după ce a devenit aproape sigur că miliardarul american va obține învestitura partidului său pentru alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.

Conform sondajului CBS News/New York Times, 47% dintre votanții înregistrați ar vota-o pe Hillary Clinton și 41% pe Donald Trump.

Luna trecută, fostul secretar de stat avea un avans de zece puncte în fața rivalului său într-un sondaj comandat de CBS News.

Ultimul sondaj îl creditează pe Bernie Sanders, rival al fostei prime doamne în cursa pentru învestitura democrată, într-o poziție mai bună față de Donald Trump, cu 51% din sufragii față de 38% pentru miliardar în cazul unei confruntări între cei doi.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.300 de adulți și are o marjă de eroare de 3%, potrivit New York Times.

Chiar dacă Bernie Sanders, senator de Vermont, este clar depășit de Hillary Clinton în cursa pentru învestitura prezidențială, el continuă să ignore apelurile de a se retrage.

Hillary Clinton pare sigură că poate atinge majoritatea de 2.383 de delegați necesară pentru a obține învestitura prezidențială a Partidului Democrat la alegerile primare de la 7 iunie, întrucât ea are în prezent 2.295.

În ceea ce-l privește pe Donald Trump, el este aproape sigur că va fi candidatul republican la Casa Albă, de când ultimul dintre contracandidații săi a abandonat cursa la începutul lunii, și pare să fi adunat numărul de delegați necesari. Convenția republicană de învestitură urmează să aibă loc în iulie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce se întâmplă în Italia! Supermarketuri golite, nu se mai găsesc substanțe dezinfectante!

2 Să sperăm că aceste lucruri nu se vor adeveri

3 Zvon / Serviciile secrete din NATO ar fi avertizat în legătură cu un „incident de securitate potențial cu impact…

4 Informație exclusivă / Nicușor Dan și Florin Cîțu se vor bate pentru Primăria Capitalei! Firea NU va candida! PM…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj