SUA: Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump (sondaj)

SUA: Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump (sondaj)

Distanța dintre candidata republicană Hillary Clinton și cel republican Donald Trump s-a redus după ce a devenit aproape sigur că miliardarul american va obține învestitura partidului său pentru alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.

Conform sondajului CBS News/New York Times, 47% dintre votanții înregistrați ar vota-o pe Hillary Clinton și 41% pe Donald Trump.

Luna trecută, fostul secretar de stat avea un avans de zece puncte în fața rivalului său într-un sondaj comandat de CBS News.

Ultimul sondaj îl creditează pe Bernie Sanders, rival al fostei prime doamne în cursa pentru învestitura democrată, într-o poziție mai bună față de Donald Trump, cu 51% din sufragii față de 38% pentru miliardar în cazul unei confruntări între cei doi.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.300 de adulți și are o marjă de eroare de 3%, potrivit New York Times.

Chiar dacă Bernie Sanders, senator de Vermont, este clar depășit de Hillary Clinton în cursa pentru învestitura prezidențială, el continuă să ignore apelurile de a se retrage.

Hillary Clinton pare sigură că poate atinge majoritatea de 2.383 de delegați necesară pentru a obține învestitura prezidențială a Partidului Democrat la alegerile primare de la 7 iunie, întrucât ea are în prezent 2.295.

În ceea ce-l privește pe Donald Trump, el este aproape sigur că va fi candidatul republican la Casa Albă, de când ultimul dintre contracandidații săi a abandonat cursa la începutul lunii, și pare să fi adunat numărul de delegați necesari. Convenția republicană de învestitură urmează să aibă loc în iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”