SUA: Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump (sondaj)

SUA: Se reduce distanța dintre Hillary Clinton și Donald Trump (sondaj)

Distanța dintre candidata republicană Hillary Clinton și cel republican Donald Trump s-a redus după ce a devenit aproape sigur că miliardarul american va obține învestitura partidului său pentru alegerile prezidențiale, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează AFP.

Conform sondajului CBS News/New York Times, 47% dintre votanții înregistrați ar vota-o pe Hillary Clinton și 41% pe Donald Trump.

Luna trecută, fostul secretar de stat avea un avans de zece puncte în fața rivalului său într-un sondaj comandat de CBS News.

Ultimul sondaj îl creditează pe Bernie Sanders, rival al fostei prime doamne în cursa pentru învestitura democrată, într-o poziție mai bună față de Donald Trump, cu 51% din sufragii față de 38% pentru miliardar în cazul unei confruntări între cei doi.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.300 de adulți și are o marjă de eroare de 3%, potrivit New York Times.

Chiar dacă Bernie Sanders, senator de Vermont, este clar depășit de Hillary Clinton în cursa pentru învestitura prezidențială, el continuă să ignore apelurile de a se retrage.

Hillary Clinton pare sigură că poate atinge majoritatea de 2.383 de delegați necesară pentru a obține învestitura prezidențială a Partidului Democrat la alegerile primare de la 7 iunie, întrucât ea are în prezent 2.295.

În ceea ce-l privește pe Donald Trump, el este aproape sigur că va fi candidatul republican la Casa Albă, de când ultimul dintre contracandidații săi a abandonat cursa la începutul lunii, și pare să fi adunat numărul de delegați necesari. Convenția republicană de învestitură urmează să aibă loc în iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...