SUA: Secretarul Apărării îi cere demisia comandantului Marinei (comunicat)

SUA: Secretarul Apărării îi cere demisia comandantului Marinei (comunicat)

Secretarul american al apărării, Mark Esper, i-a cerut demisia şefului Marinei SUA, Richard Spencer, după un dezacord legat de excluderea unui soldat de elită care fusese graţiat de preşedintele Donald Trump, a anunţat duminică Pentagonul, scrie AFP.

Mark Esper "a cerut demisia secretarului Marinei, Richard Spencer, după ce şi-a pierdut încrederea în el în urma lipsei de sinceritate în conversaţiile cu Casa Albă despre modul în care este tratat cazul Navy Seal Eddie Gallagher", a informat Pentagonul într-un comunicat.

"Navy Seal" fac parte dintr-o unitate de elită a Marinei SUA.

Donald Trump a graţiat recent doi militari judecaţi în cazuri de crime de război şi i-a redat gradul unui al treilea.

Decizia a venit în pofida unor obiecţii la Pentagon şi rândul armatei, dar a fost susţinută de conservatori, inclusiv de parlamentarii republicani.

Cele trei cazuri ale lui Clint Lorance, Mathew Golsteyn şi Edward Gallagher nu au legătură unul cu altul. Două au avut loc în Afganistan şi al treilea în Irak.

Edward Gallagher nu a fost găsit vinovat de crimă în acest an, dar a fost condamnat pentru o infracţiune mai puţin gravă şi a fost retrogradat. Prin decizia sa, preşedintele Trump i-a redat gradul pe care îl deţinea anterior.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...