SUA: Senatoarea Elizabeth Warren se retrage din cursa pentru învestitura democrată (media)

SUA: Senatoarea Elizabeth Warren se retrage din cursa pentru învestitura democrată (media)

Senatoarea americană Elizabeth Warren abandonează cursa pentru învestitura democrată în vederea prezidenţialelor din noiembrie, urmând să-şi informeze echipa de campanie despre această decizie în cursul zilei de joi, potrivit media americane, care nu indică dacă senatoarea va susţine un alt candidat, transmit AFP şi Reuters.

Senatoarea progresistă în vârstă de 70 de ani, care candida pe o platformă anticorupţie, a urcat până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, după care a înregistrat o cădere.

Elizabeth Warren nu a câştigat în niciunul din cele în jur de 20 de state în care democraţii au organizat până acum alegeri primare. Ea a suferit înfrângeri umilitoare mai ales în Massachusetts, statul pe care îl reprezintă în Senatul american, şi în Oklahoma, unde a crescut.

Potrivit CNN, Elizabeth Warren urmează să facă o declaraţie de presă de la locuinţa sa din Cambridge, Massachusetts.

Ea rămăsese singura femeie printre favoriţii la învestitura democrată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…