SUA: Senatoarea Elizabeth Warren spune că ar accepta oferta lui Joe Biden de a deveni vicepreşedinte

SUA: Senatoarea Elizabeth Warren spune că ar accepta oferta lui Joe Biden de a deveni vicepreşedinte

Senatoarea americană Elizabeth Warren a declarat miercuri că va accepta oferta de a deveni vicepreşedinte al candidatului democrat la Casa Albă, Joe Biden, dacă îi va fi oferită această funcţie, informează joi Reuters.

"Da", a spus Warren atunci când a fost întrebată la MSNBC ce răspuns va da dacă Biden îi va propune să fie vicepreşedintele său.

Joe Biden, care a fost la rândul său vicepreşedintele lui Barack Obama, a promis că va alege o femeie care să-i fie vicepreşedinte şi a spus că va numi o comisie care să-l ajute să verifice în curând o listă scurtă de nume.

Mai devreme miercuri Elizabeth Warren şi-a anunţat sprijinul faţă de fostul vicepreşedinte Joe Biden.

Senatoarea progresistă, care urcase până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, a abandonat pe 5 martie cursa pentru învestitura democrată după ce nu a câştigat în niciunul din statele în care fuseseră organizate alegeri primare. Ea a devenit cunoscută pentru că a promovat reforme liberale ferme.

Biden încearcă să câştige susţinere din partea mai multor liberali din Partidul Democrat pentru lupta sa electorală cu Donald Trump, la 3 noiembrie.

Un purtător de cuvânt al campaniei electorale a lui Biden a refuzat să comenteze în vreun fel declaraţiile lui Warren.

Mai multe persoane care ar putea fi luate în considerare pentru postul de vicepreşedinte şi-au exprimat dorinţa de a accede în această funcţie.

"Aş fi un vicepreşedinte excelent", a declarat fosta candidată pentru postul de guvernator al statului Georgia, Stacey Abrams, într-un interviu publicat miercuri în revista Elle.

De asemenea, guvernatoarea statului Michgan, Gretchen Whitmer, a declarat miercuri pentru NBC News că este "norocoasă" să fie luată în considerare pentru această funcţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante