SUA: Senatorul Michael Bennet, al 21-lea candidat în alegerile primare ale Partidului Democrat

SUA: Senatorul Michael Bennet, al 21-lea candidat în alegerile primare ale Partidului Democrat

Senatorul democrat Michael Bennet a anunţat joi că se alătură celorlalţi 20 de candidaţi de până acum la învestitura Partidului Democrat în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020, transmit AFP şi dpa.

'Nu putem fi prima generaţie care le va lăsa mai puţin copiilor noştri', a scris Bennet pe Twitter. 'Să construim oportunităţi pentru toţi americanii şi să restabilim integritatea statului nostru', a pledat el.

Michael Bennet, în vârstă de 54 de ani, căsătorit şi tatăl a trei fete, este senator de Colorado din 2009 şi al şaptelea democrat membru al acestei camere legislative care se înscrie în cursă.

Bennet, fost inspector general al şcolilor publice din Denver, şi-a construit o reputaţie de politician moderat, punând accentul pe munca sa dincolo de liniile partizane, în domeniile 'educaţiei, mediului, imigraţiei, sănătăţii şi securităţii naţionale'.

El a devenit cunoscut la nivel naţional în ianuarie, în timpul aşa-numitului 'shutdown' guvernamental, când a avut în Congres un discurs pasionat, devenit viral, prin care i-a dat replica senatorului republican de Texas Ted Cruz.

Bennet îşi declarase în martie intenţia de a candida, însă în aprilie a anunţat că suferă de un cancer la prostată.

La 19 aprilie, senatorul de Colorado a declarat că a încheiat tratamentul, după o operaţie reuşită, lăsând să se presupună intrarea sa în competiţia democrată, marcată de o diversitate neobişnuită, cu un număr record de femei şi candidaţi proveniţi din rândurile unor minorităţi.

După ce şi-a anunţat candidatura săptămâna trecută, fostul vicepreşedinte centrist Joe Biden domină în sondaje, cu 32,8% din intenţiile de vot, conform mediei agregate de RealClearPolitics, faţă de 19,4% pentru senatorul progresist Bernie Sanders. Niciunul din ceilalţi candidaţi nu depăşeşte 9 procente.

Prima dezbatere între aspiranţii democraţi va avea loc, dat fiind numărul lor, timp de două zile, pe 26 şi 27 iunie, la Miami. Alegerile primare vor începe în februarie 2020, în Iowa, urmând ca, la capătul unui maraton de scrutine, Partidul Democrat să-şi desemneze, la convenţia din iulie 2020, candidatul care îl va înfrunta, cel mai probabil, pe actualul preşedinte republican Donald Trump.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…

5 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD