SUA: Senatorul Michael Bennet, al 21-lea candidat în alegerile primare ale Partidului Democrat

SUA: Senatorul Michael Bennet, al 21-lea candidat în alegerile primare ale Partidului Democrat

Senatorul democrat Michael Bennet a anunţat joi că se alătură celorlalţi 20 de candidaţi de până acum la învestitura Partidului Democrat în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020, transmit AFP şi dpa.

'Nu putem fi prima generaţie care le va lăsa mai puţin copiilor noştri', a scris Bennet pe Twitter. 'Să construim oportunităţi pentru toţi americanii şi să restabilim integritatea statului nostru', a pledat el.

Michael Bennet, în vârstă de 54 de ani, căsătorit şi tatăl a trei fete, este senator de Colorado din 2009 şi al şaptelea democrat membru al acestei camere legislative care se înscrie în cursă.

Bennet, fost inspector general al şcolilor publice din Denver, şi-a construit o reputaţie de politician moderat, punând accentul pe munca sa dincolo de liniile partizane, în domeniile 'educaţiei, mediului, imigraţiei, sănătăţii şi securităţii naţionale'.

El a devenit cunoscut la nivel naţional în ianuarie, în timpul aşa-numitului 'shutdown' guvernamental, când a avut în Congres un discurs pasionat, devenit viral, prin care i-a dat replica senatorului republican de Texas Ted Cruz.

Bennet îşi declarase în martie intenţia de a candida, însă în aprilie a anunţat că suferă de un cancer la prostată.

La 19 aprilie, senatorul de Colorado a declarat că a încheiat tratamentul, după o operaţie reuşită, lăsând să se presupună intrarea sa în competiţia democrată, marcată de o diversitate neobişnuită, cu un număr record de femei şi candidaţi proveniţi din rândurile unor minorităţi.

După ce şi-a anunţat candidatura săptămâna trecută, fostul vicepreşedinte centrist Joe Biden domină în sondaje, cu 32,8% din intenţiile de vot, conform mediei agregate de RealClearPolitics, faţă de 19,4% pentru senatorul progresist Bernie Sanders. Niciunul din ceilalţi candidaţi nu depăşeşte 9 procente.

Prima dezbatere între aspiranţii democraţi va avea loc, dat fiind numărul lor, timp de două zile, pe 26 şi 27 iunie, la Miami. Alegerile primare vor începe în februarie 2020, în Iowa, urmând ca, la capătul unui maraton de scrutine, Partidul Democrat să-şi desemneze, la convenţia din iulie 2020, candidatul care îl va înfrunta, cel mai probabil, pe actualul preşedinte republican Donald Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…