SUA: Serviciile de imigrație au arestat 680 de persoane săptămâna trecută

Autoritățile federale americane de luptă împotriva imigrației ilegale au arestat săptămâna trecută peste 680 de persoane pe întreg teritoriul Statelor Unite, dintre care trei sferturi fuseseră condamnați de justiție pentru diverse infracțiuni, a anunțat luni secretarul Departamentului de Securitate Internă, John Kelly, citat de AFP.

"Aceste operațiuni au avut ca țintă persoane care amenințau siguranța publică, cum ar fi străini condamnați pentru infracțiuni, membri ai unor grupări infracționale, precum și indivizi care au încălcat legile noastre cu privire la imigrație, în special cei care au revenit în țară după ce au fost expulzați, precum și fugari aflați sub incidența unui ordin de deportare semnat de judecători federali", a precizat John Kelly într-un comunicat.

Intervențiile serviciilor de control al imigrației și vămilor (ICE) au avut în zona orașelor Los Angeles, Chicago, Atlanta, San Antonio și New York.

"ICE efectuează frecvent și de mulți ani acest gen de operațiuni de control țintite", a precizat secretarul american.

Întrebată de AFP, o purtătoare de cuvânt nu a precizat câți dintre cei peste 680 mai fuseseră expulzați din SUA, nici dacă toți erau fără acte în regulă.

Potrivit comunicatului, circa 75% dintre persoanele arestate aveau cazier judiciar, citând cazuri de crimă, agresiuni sexuale, în special asupra copiilor, trafic de droguri sau conducere sub influența alcoolului.

Aceste operațiuni au provocat indignare în rândul comunității de imigranți din Los Angeles, Phoenix (Arizona) și în ale părți, asociații și aleși locali cerând guvernului să clarifice categoriile de imigranți vizate de controale.

În martie 2015, percheziții la nivel național efectuate de aceleași servicii au dus la arestarea a peste 2.000 de infractori și criminali fără acte în regulă, mai scrie AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

3 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!