SUA: Suma strânsă de echipa de campanie a lui Trump în aprilie a depăşit-o pe cea adunată de Biden

SUA: Suma strânsă de echipa de campanie a lui Trump în aprilie a depăşit-o pe cea adunată de Biden

Echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump şi Comitetul Naţional Republican au anunţat luni că în aprilie au strâns 61,7 milioane de dolari pentru campania dinaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, din luna noiembrie, depăşind suma strânsă în aceeaşi lună de candidatul democrat Joe Biden, transmite Reuters.

Potrivit unei declaraţii a echipei de campanie a lui Donald Trump, suma adunată în aprilie reprezintă un record, aducând valoarea fondurilor astfel colectate de republicani la 255 de milioane de dolari. Anterior în cursul zilei de luni, democratul Joe Biden afirmase că echipa sa şi Comitetul Naţional Democrat au strâns 60,5 milioane de dolari în aprilie.

Valoarea sumelor strânse de republicani şi democraţi este cu atât mai surprinzătoare în contextul crizei cauzate de pandemia de COVID-19, care a lovit substanţial economia americană.

Suma strânsă în aprilie de Biden urmează unui record lunar înregistrat în martie, când democraţii au adunat 46,7 milioane de euro pentru campania electorală, de peste trei ori mai mult decât au strâns republicanii în aceeaşi lună.

Joe Biden a devenit la începutul lunii aprilie nominalizatul de facto al Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane după ce principalul său rival, senatorul Bernie Sanders, s-a retras din cursa internă.

În luna aprilie, economia americană a pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă numai în luna aprilie, cea mai mare scădere a populaţiei ocupate după Marea Criză (1929-1933), principala cauză fiind pandemia de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro