SUA sunt recunoscătoare României pentru "parteneriatul strategic" și "cooperarea în promovarea țelurilor comune" (Rex Tillerson)

SUA sunt recunoscătoare României pentru "parteneriatul strategic" și "cooperarea în promovarea țelurilor comune" (Rex Tillerson)

Departamentul de Stat al SUA a transmis României un mesaj cu prilejul Zilei Naționale, semnat șeful diplomației de la Washington, Rex Tillerson, în care este exprimată recunoștința "pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani și pentru cooperarea în promovarea țelurilor noastre comune de prosperitate, securitate și democrație".

"În numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la crearea României moderne", a declarat Rex Tillerson în mesaj.

"Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani și pentru cooperarea României în promovarea țelurilor noastre comune de prosperitate, securitate și democrație. Salutăm extinderea relațiilor comerciale bilaterale, care au favorizat creșterea economică reciprocă și legături de afaceri semnificativ sporite", se mai afirmă în document.

"De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat, angajat în menținerea securității regionale și globale. Angajamentul României de a-și îndeplini obligațiile în cadrul NATO și participarea sa continuă la efortul internațional de a aduce pace și stabilitate în Afganistan și Irak sunt deosebit de notabile", a adăugat Rex Tillerson.

"Statele Unite se alătură tuturor românilor în sărbătorirea acestei zile istorice și în reafirmarea libertăților democratice care au inspirat întemeierea celor două națiuni ale noastre", a adăugat secretarul de stat american în încheierea mesajului său.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…