SUA susține că nu încurajează ca Ucraina să bombardeze cu drone Rusia

SUA susține că nu încurajează ca Ucraina să bombardeze cu drone Rusia

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, s-a referit la recentele atacuri cu drone care se presupune au fost lansate din Ucraina asupra unor baze aeriene rusești.

Atacurile asupra teritoriului rus s-au înmulțit FOTO Twitter

„Nu ajutăm Ucraina să organizeze lovituri dincolo de frontierele sale, nu încurajăm Ucraina să lanseze lovituri dincolo de frontierele sale", a declarat presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. „Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a sprijini Ucraina este în sprijinul independenţei Ucrainei", a adăugat el.

Ned Price s-a ferit, însă, să atribuie recentele lovituri cu drone Kievului care nu le-a revendicat. Rusia a raportat trei morţi şi două avioane avariate într-un astfel de atac care a vizat baze de pe teritoriul său.

Experţii consideră că Ucraina ar fi pătruns în spaţiul aerian rus cu drone din epoca sovietică, nu cu ajutorul de miliarde de dolari acordat de puterile occidentale de când Rusia a invadat teritoriul ucrainean pe 24 februarie, transmite Agerpres.

„Furnizăm Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a fi folosit pe teritoriul său suveran - pe pământul ucrainean - pentru a înfrunta agresorul rus", a spus Ned Price.

Purtătorul de cuvânt nu a dorit să comenteze o informaţie apărută în Wall Street Journal, potrivit căreia Statele Unite au modificat sistemele de artilerie HIMARS destinate Ucrainei, foarte puternice şi sofisticate, pentru a împiedica folosirea lor cu scopul de a ataca Rusia.

Preşedintele american Joe Biden a afirmat public că nu încurajează Ucraina să se doteze cu rachete cu rază lungă de acţiune, temându-se de o escaladare care ar putea conduce Statele Unite să joace un rol mai direct împotriva Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria