SUA: The Washington Post va folosi un program informatic pentru actualizarea automată a relatărilor din ziua alegerilor

Cotidianul american The Washington Post va folosi un program informatic pentru actualizarea automată a relatărilor din ziua alegerilor din Statele Unite, pe măsură ce vor fi comunicate rezultatele, scrie miercuri în ediția electronică Wall Street Journal.

Programul, denumit Heliograf, va avea rolul de a centraliza toate rezultatele din alegerile pentru Camera Reprezentanților, Senat și cele pentru guvernatori în fiecare stat al SUA. Intenția este de a utiliza programul de inteligență artificială pentru a sprijini eforturile echipei de peste 60 de jurnaliști care vor relata în detaliu cursa electorală.

''Acest program va oferi cititorilor Washington Post o acoperire de calitate la toate nivelurile și, de asemenea, va fi folosit pentru a-i alerta pe reporteri în legătură cu lucrurile pe care s-ar putea să nu le vadă sau li se va atrage atenția asupra unei competiții electorale la care nu se așteptau să fie atât de strânsă'', a spus Jeremy Gilbert, directorul pentru inițiative strategice al Washington Post.

Cotidianul american a testat folosirea programului în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din această vară.

Folosind modele și materiale prescrise, programul va actualiza automat știrile pe măsură ce rezultatele apar, a spus Sam Han, director pentru știința informațiilor în cadrul ziarului. Jurnaliștii vor adăuga ulterior materialele scrise, analize sau vor da o anumită culoare acelor știri care trebuie evidențiate în mod special, chiar dacă programul va putea insera anumite analize în știrile mai puțin importante, a mai spus Sam Han.

Programul va folosi o funcție de geolocalizare pentru a posta în partea de sus a paginii relatări despre anumite competiții electorale regionale atunci când informațiile respective sunt vizualizate de o persoană din regiunea respectivă.

Heliograf îi va alerta pe jurnaliști dacă un candidat se află poziționat mai slab într-o competiție anume.

Acest program este parte din inițiativa noastră privind accesul la informații complete pentru a-i ajuta pe cititori să interacționeze mai bine și să ajute echipele editoriale să își facă mai eficient treaba, a mai spus Sam Han.

Antreprenorul Michael W. Ferro Jr. a remodelat la începutul acestui an compania care deține și Los Angeles Times și Chicago Tribune în Tronc Inc., anunțând că inteligența artificială se va afla în centrul noii companii. Heliograf este doar unul dintre numeroasele experimente prin care cotidianul încearcă să folosească mai bine informațiile care sunt deja disponibile, potrivit lui Shailesh Prakash, șeful pentru tehnologie al Washington Post.

În ultimii ani, trusturile de presă s-au orientat tot mai mult către folosirea datelor analitice și a computerelor pentru a completa și pentru a anunța relatările de presă. În 2014, Associated Press a început să folosească tehnologia redactării automate. Anterior, în acest an, agenția de știri amintită a anunțat utilizarea tehnologiei pentru relatarea a peste 10.000 de partide din ligile de juniori de baseball.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

4 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

5 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing