SUA: Tradiţionalul actor de comedie de la dineul corespondenţilor de presă de la Casa Albă, înlocuit cu un istoric

Tradiţionalul dineu al Asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă (WHCA), organizat în fiecare an la Washington, va suferi o schimbare: la ediţia din 2019 nu va mai participa un actor de comedie, ci un istoric, relatează AFP.

De la venirea sa la putere, în ianuarie 2017, preşedintele american Donald Trump, care şi-a înmulţit atacurile extrem de virulente împotriva mass-media, a refuzat să participe la aceste eveniment, o ruptură faţă de predecesorii săi, deopotrivă democraţi şi republicani.

Acest dineu de gală celebrează libertatea presei şi îi oferă preşedintelui ocazia să susţină un discurs, în general marcat de autoderiziune, despre anul scurs şi să se lase ironizat de un actor de comedie.

Anul trecut, prestaţia actriţei de comedie Michelle Wolf, care a ironizat-o în special pe purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, prezentă pe scenă, a stârnit reacţii diverse: unii au lăudat libertatea sa de ton, în timp ce alţii au considerat ironiile sale ca fiind prea agresive.

Pentru ediţia din 2019 a dineului, prevăzută pentru data de 27 aprilie, istoricul Ron Chernow, autorul unei biografii despre George Washington, primul preşedintele SUA, este cel care ar urma să ia cuvântul şi să vorbească despre "importanţa unei prese libere şi independente".

"Deşi nimeni nu m-a luat vreodată drept actor de stand-up, promit că lecţia mea de istorie nu va fi una austeră", a precizat el într-un comunicat publicat de WHCA.

Tradiţia acestui dineu a început în 1921. Din 1980, toţi preşedinţii au asistat la eveniment, cu excepţia lui Ronald Reagan în 1981, care era în perioada de recuperare după atacul în care a fost grav rănit.

În cadrul acestui dineu, la care participa ca invitat în 2011, Donald Trump a fost ţinta unor ironii ale lui Barack Obama, care a luat peste picior înclinaţia sa pentru teoriile complotului.

Timp de mai mulţi ani, magnatul imobiliar a reluat o teorie lansată de unele medii de extremă dreaptă care puneau sub semnul întrebării locul de naştere al lui Barack Obama şi prin urmare legitimitatea sa de a conduce SUA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion