SUA trebuie să-și dezvolte sistemele antirachetă (Pentagon)

SUA trebuie să-și dezvolte sistemele antirachetă (Pentagon)

SUA trebuie să continue să-și întărească dispozitivul de apărare împotriva rachetelor pentru a-și proteja interesele și aliații în Asia, a declarat miercuri secretarul american al Apărării, Ashton Carter, după un dublu test balistic efectuat de Phenian, potrivit AFP.

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete Musudan cu rază medie de acțiune, susceptibile — teoretic — să amenințe Coreea de Sud, Japonia și baza americană de pe Insula Guam, în Oceanul Pacific.

"Aceasta arată că noi trebuie să facem ceea ce facem: să construim aceste sisteme antirachetă cu diverse raze de acțiune pentru a ne proteja aliații sus-coreeni, forțele americane desfășurate în peninsula coreeană, Japonia și teritoriul american", a declarat Carter jurnaliștilor.

Șeful Pentagonului a mai declarat că nu știe dacă testul nord-coreean poate fi considerat un succes întrucât nu cunoaște obiectivele acestor tiruri.

Conducătorul nord-coreean Kim Jong-un a salutat testul dublu al rachetelor Musudan și a declarat că această rachetă permite Coreii de Nord să amenințe baze militare americane în Pacific, a informat joi agenția de presă oficială KCNA.

"Orice ar fi, noi trebuie să continuăm să devansăm amenințarea făcând astfel ca sistemele noastre antirachetă să fie de bună calitate, dar și să le dezvoltăm în continuare", a asigurat responsabilul american.

Washingtonul și Seulul discută în prezent despre o posibilă desfășurare în Coreea de Sud a sistemului antirachetă american THAAD (Theater High Altitude Area Defense System), suscitând neliniștea Chinei vecine.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...