SUA: Trei poliţişti afro-americani din Mississippi, acuzaţi de uciderea unui bărbat de culoare în ianuarie 2019

SUA: Trei poliţişti afro-americani din Mississippi, acuzaţi de uciderea unui bărbat de culoare în ianuarie 2019

Trei ofiţeri de poliţie afro-americani din oraşul american Jackson, situat în statul Mississippi, au fost puşi sub acuzare pentru că în ianuarie 2019 l-au bătut pe un bărbat de culoare, care ulterior a decedat, transmite luni dpa.

Ofiţerii Desmond Barney, Lincoln Lampley şi Anthony Fox au fost acuzaţi de un mare juriu de comiterea unor acte ''extrem de periculoase'', conform actului de acuzare, citat de site-ul de ştiri www.wlbt.com .

Poliţia din Jackson patrula într-o zonă unde un pastor fusese împuşcat mortal în timpul unui jaf, atunci când au dat peste George Robinson (61 de ani), care stătea în automobilul său.

Cei trei ofiţeri de poliţie, care susţin că l-au văzut pe Robinson tranzacţionând droguri, l-au scos din maşină pentru ''nesupunere'', l-au încătuşat şi l-au bătut, dându-l cu capul de caldarâm şi lovindu-l în cap şi piept, potrivit actului de acuzare.

George Robinson a fost pus în libertate după aproximativ o oră, la locul incidentului, după care a revenit la camera sa de motel. În seara aceleiaşi zile, bărbatul a fost spitalizat.

El a murit două zile mai târziu, iar ulterior un medic legist a declarat că decesul a survenit din cauza traumelor fizice provocate de folosirea forţei brute. Divizia de afaceri interne a Departamentului de poliţie din Jackson a afirmat că nu a descoperit nicio dovadă privind comiterea vreunui delict de către poliţişti.

''Suntem mulţumiţi că ofiţerii din Departamentul de poliţie din Jackson implicaţi în moartea lui George au fost în cele din urmă acuzaţi de omucidere. Pentru noi, acuzaţiile demonstrează că viaţa lui a contat şi că nimeni nu merită să moară în felul în care a murit el. Am cooperat cu anchetatorii în fiecare zi şi vom continua să o facem până când în final se va face dreptate pentru dragul nostru George'', a reacţionat familia Robinson într-o declaraţie citată de www.wlbt.com. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...