SUA: Trimisul pentru Coreea de Nord Stephen Biegun, luat în calcul pentru a fi numit ambasador la Moscova (surse)

SUA: Trimisul pentru Coreea de Nord Stephen Biegun, luat în calcul pentru a fi numit ambasador la Moscova (surse)

Stephen Biegun, diplomatul american care conduce eforturile de resuscitare a convorbirilor pentru denuclearizarea Coreei de Nord, este luat în calcul pentru a fi desemnat viitorul ambasador al SUA în Rusia, a declarat luni o sursă familiarizată cu subiectul, relatează Reuters.

Actualul ambasador la Moscova, Jon Huntsman, urmează să se retragă în octombrie după doi ani în post, a precizat Departamentul de Stat săptămâna trecută, în contextul speculaţiilor că intenţionează să candideze pentru funcţia de guvernator în Utah.

Vox news a citat vineri două persoane familiarizate cu discuţiile interne de la Casa Albă care spuneau că Biegun, actualul reprezentant special al SUA pentru Coreea de Nord, este cea mai probabilă alegere a lui Trump pentru postul de la Moscova.

O sursă familiarizată cu subiectul a declarat pentru Reuters că numele lui Biegun este luat în calcul.

Biegun nu a dorit să comenteze informaţiile difuzate de Vox, iar Departamentul de Stat a precizat că nu are anunţuri administrative de făcut.

Dacă Stephen Biegun, un specialist în Rusia, va fi numit în postul de ambasador la Moscova, el va lăsa un gol semnificativ în efortul SUA de a relua convorbirile menite să convingă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear, o prioritate politică pentru Trump.

Biegun a renunţat la un job la Ford ca şef al departamentului de relaţii internaţionale pentru a prelua actuala funcţie, despre care mulţi spun că este aproape imposibilă. Anterior el a lucrat timp de decenii ca membru al personalului Congresului şi ca consilier de politică externă la Casa Albă în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush.

Diplomatul în vârstă de 56 de ani a studiat ştiinţe politice şi limba rusă la Universitatea din Michigan şi a fost director al Institutului republican internaţional de la Moscova între 1992 şi 1994.

De asemenea, el a fost în consiliul de administraţie al Fundaţiei ruso-americane non-profit pentru dezvoltare economică şi stat de drept.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…