SUA trimit Ucrainei echipamente militare pentru distrugerea „dinților de dragon” ai Rusiei

SUA trimit Ucrainei echipamente militare pentru distrugerea „dinților de dragon” ai Rusiei

În zonele vizate de contraofensiva ucraineană, inginerii militari ruși au construit rețele fortificate stratificate cu obstacole perfide pe care forțele ucrainene vor trebui să le spargă rapid, deoarece probabil vor fi atacate de artilerie, drone și rachete.

„Dinți de dragon”, sistem de apărare a rușilor în Crimeea FOTO: Maxar

Aceste apărări, chiar dacă se bazează pe strategii vechi, par formidabile: linii de obstacole piramidale cunoscute sub numele de „dinți de dragon” și concepute pentru a bloca chiar și vehiculele pe șenile, cum ar fi tancurile. Șanțuri de până la 20 de metri pentru a prinde vehicule blindate. O linie de tranșee cu poziții de tragere fortificate. Câmpuri minate și sârmă ghimpată, scrie Insider .

La această apărare se adaugă și puterea de foc a Rusiei, iar orice moment de întârziere în înfrângerea acestor obstacole ar putea fi fatal.

Imaginile din satelit și cercetătorii au făcut lumină asupra a ceea ce se află în „zona mortală” dincolo de linia de contact. Apărarea Rusiei are, în general, două până la trei linii de tranșee care se întind până la 18 mile, linia cea mai din spate oferind fortificații grele pentru posturile de comandă și pozițiile de rezervă, potrivit unui raport al lui Jack Watling și Nick Reynolds de la Royal United Services Institute din Marea Britanie.

Și Brady Africk, de la American Enterprise Institute, a documentat apărarea grea care se întinde de la rezervorul Dnipro (care își pierde apa din cauza unui baraj distrus) către zonele deținute de ruși din estul industrial al Ucrainei.

SUA trimit echipamente

SUA au anunțat marți că trimit mai multe "muniții de demolare pentru eliminarea obstacolelor" pe lângă explozibilul plastic C-4 și "echipamentul de demolare" nespecificat pe care l-au trimis deja. Aceste echipamente ar putea ajuta geniștii Ucrainei și vehiculele grele de deminare să pătrundă, creând deschiderea pentru forța de asalt.

Există posibilitatea ca Ucraina să poată evita aceste apărări ocolind drumurile și zonele pe care le blochează.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat