SUA: Trump a eliberat o deţinută a cărei cauză a fost pledată la Casa Albă de Kim Kardashian

SUA: Trump a eliberat o deţinută a cărei cauză a fost pledată la Casa Albă de Kim Kardashian

Preşedintele american Donald Trump a eliberat miercuri o femeie de 63 de ani condamnată la închisoare pe viaţă, o decizie salutată de vedeta de reality-show Kim Kardashian care a pledat la Casa Albă, în urmă cu o săptămână, cauza deţinutei, transmite AFP.

Beneficiara măsurii de clemenţă, Alice Marie Johnson, a părăsit miercuri după-amiaza închisoarea din statul Alabama unde îşi ispăşea pedeapsa.

Televiziunile locale au arătat-o alergând şi aruncându-se în braţele rudelor, care au aşteptat-o cu buchete de flori.

Alice Marie Johnson a fost prezentată ca un deţinut model, într-un comunicat al executivului american, Casa Albă explicând că această străbunică "a executat aproape 22 de ani într-o închisoare federală pentru un delict comis fără antecedente judiciare".

Implicată într-un caz de trafic de cocaină, Johnson a fost condamnată în 1996 la închisoare pe viaţă, în conformitate cu o legislaţie foarte represivă, cu pedepse grele, pentru astfel de infracţiuni.

O sentinţă "prea severă în raport cu infracţiunea", a subliniat miercuri ACLU, o organizaţie americană de apărare a libertăţilor, care i-a mulţumit preşedintelui şi l-a îndemnat să comute şi alte "condamnări grele".

Conform administraţiei penitenciare, Alice Johnson a avut un comportament exemplar în închisoare timp de două decenii, fiind o sursă de inspiraţie pentru alte deţinute şi muncind din greu pentru a se reabilita.

Eliberarea acordată de Trump survine la o săptămână după vizita la Casa Albă a lui Kim Kardashian, care i-a cerut preşedintelui american să-i ofere deţinutei o a doua şansă.

Potrivit Constituţiei Statelor Unite, preşedintele poate fie să anuleze o condamnare decisă de justiţia federală, fie să reducă pedeapsa unui deţinut.

Înainte de a-şi încheia mandatul, Barack Obama a comutat pedeapsa cu închisoarea pentru sute de persoane condamnate în majoritate în cazuri de droguri. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 Așa o fi?

5 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”