SUA: Trump acuză din nou presa că este "duşmanul poporului"

Preşedintele american Donald Trump şi-a reiterat, marţi, acuzaţiile în direcţia presei că a relatat în mod ''părtinitor'' despre ancheta privind o implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, calificând din nou media drept ''duşman al poporului'', relatează AFP.

"Timp de doi ani (mass-media de mare audienţă) au susţinut acest delir al conspiraţiei ruse, deşi ştiau că nu a existat nicio conspiraţie. (Mass-media) sunt adevăratul duşman al poporului şi adevărata opoziţie", a transmis pe Twitter liderul de la Casa Albă, la două zile după publicarea aşteptatului raport al procurorului special privind ancheta rusă, Robert Mueller, care a conchis că nu există probe care să susţină existenţa unei înţelegeri între Donald Trump şi Rusia.

Miliardarul republican a folosit în repetate rânduri expresia "duşmanul poporului" cu referire la presa americană, care, acuză el, prezintă preşedinţia sa într-o manieră nefavorabilă.

După publicarea raportului Mueller, Trump şi-a manifestat satisfacţia, dar şi spiritul de revanşă. "Sunt mulţi oameni care au făcut nişte lucruri groaznice, aş spune chiar lucruri care ţin de trădare împotriva patriei noastre. Va trebui să ne ocupăm de aceste cazuri", a avertizat el luni.

Raportul Mueller, care vine după doi ani de anchetă, îl disculpă pe Trump şi anturajul său de "coluziune" cu Rusia, conform unui rezumat al documentului făcut public duminică, însă nu îl "exonerează" pe preşedinte de acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei în această afacere. Mult timp, ancheta procurorului special a fost un "ghimpe în coaste" pentru preşedinte, asupra căruia a făcut să planeze şi spectrul unei destituiri. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 No comment: Ce scrie Rizea despre „Dănuța Budeanu” și „site-ul cuplului Firea / Pandele”

2 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

3 Groparii României. Oamenii din umbră / Unde credeți că greșește omul ăsta?

4 Cine este Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor român. A câștigat într-o lună contracte de 2 miliar…

5 VIDEO Ceaușeasca și Bobu, varianta 2020. Oameni buni, acesta este PSD!