SUA: Trump este oficial singurul candidat republican la Casa Albă

Donald Trump nu mai are oficial niciun adversar în cursa pentru învestitura republicană pentru Casa Albă după retragerea oficială miercuri a guvernatorului de Ohio, John Kasich, notează AFP.

"În timp ce îmi suspend campania azi, sunt convins, cu o credință profundă, că Domnul mă va ghida pe calea cea bună", a declarat John Kasich la Columbus (Ohio, nord-estul SUA), confirmând informațiile mass-media americane din timpul zilei.

Guvernatorul moderat republican, apreciat în statul său, nu l-a menționat pe Donald Trump în discursul ținut și nu a declarat că îl sprijină.

El a abandonat cursa la mai puțin de 24 de ore după senatorul de Texas Ted Cruz, în urma victoriei lui Donald Trump în alegerile primare din Indiana marți.

Miliardarul newyorkez este acum singurul candidat într-o cursă ce număra la început până la 17 candidați republicani, mai notează France Presse.

Cu toate că nu a obținut încă majoritatea de 1.237 delegați necesari pentru învestitură, el i-ar obține la ultimele scrutine ce vor avea loc până la 7 iunie, așa cum a fost planificat, în pofida retragerii celorlalți candidați.

Convenția națională republicană va avea loc la Cleveland, în Ohio, între 18 și 21 iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …