SUA: Trump îl felicită pe ministrul justiţiei pentru că a intervenit în favoarea unui fost consilier

SUA: Trump îl felicită pe ministrul justiţiei pentru că a intervenit în favoarea unui fost consilier

Donald Trump l-a felicitat miercuri pe ministrul justiţiei, Bill Barr, pentru că a intervenit în favoarea fostului său consilier Roger Stone, care a beneficiat de o recomandare pentru o pedeapsă mai mică decât cea solicitată iniţial de procurorii federali, relatează AFP.

"Felicitări ministrului justiţiei Bill Barr pentru că s-a ocupat de o afacere care scăpase total de sub control", a postat preşedintele american într-un tweet matinal, întrebându-se apoi dacă procurorii care au instrumentat dosarul Roger Stone, găsit vinovat în noiembrie pentru că ar fi minţit în Congres, au fost "procurori gangsteri".

"O pedeapsă de nouă ani cerută pentru Roger Stone (care nici măcar nu lucra pentru echipa de campanie Trump). Ca să vezi! Mi se pare foarte corect", a mai postat Trump ironic.

Administraţia preşedintelui american a fost acuzată marţi de ingerinţă judiciară după atacurile verbale ale lui Donald Trump asupra celor patru procurori care au recomandat iniţial o pedeapsă între 7 şi 9 ani împotriva lui Stone, consultant politic în vârstă de 67 de ani. Cei patru procurori au anunţat că se retrag din dosar.

Ministerul Justiţiei a cerut o pedeapsă "mult mai mică" împotriva lui Stone, sub pretextul că recomandările iniţiale "nu ar fi adaptate sau nu ar servi intereselor justiţiei".

O decizie "scandaloasă" care "afectează statul de drept", potrivit preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Pedeapsa decisă în cazul lui Roger Stone, apropiat al miliardarului newyorkez care a fost judecat în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, urmează să fie anunţată pe 20 februarie de un judecător federal, după un aviz consultativ al procurorilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria