SUA: Trump îl va primi pe preşedintele polonez Duda la 24 iunie, anunţă Casa Albă

SUA: Trump îl va primi pe preşedintele polonez Duda la 24 iunie, anunţă Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump îl va primi miercuri, 24 iunie, la Washington pe omologul său polonez Andrzej Duda, a anunţat Casa Albă, informează AFP.

Vizita preşedintelui polonez va fi prima la Casa Albă a unui lider străin de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în SUA.

Cei doi preşedinţi vor aborda o serie de probleme, cu precădere 'întărirea cooperării' între ţările lor în domeniul apărării, precum şi al 'comerţului, energiei şi securităţii telecomunicaţiilor', a precizat miercuri, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Conform presei poloneze, vizita lui Andrzej Duda la Washington ar putea prilejui anunţarea unei relocări de trupe americane din Germania în Polonia, care încearcă de mai multă vreme să obţină o întărire a prezenţei militare a Statelor Unite pe teritoriul său.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că SUA îşi vor reduce efectivele din Germania cu circa 9.500 de militari, acuzând Berlinul că "datorează NATO miliarde de dolari" şi că tratează 'rău' Statele Unite în materie comercială.

Preşedintele Andrzej Duda, un aliat al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, va candida pentru un al doilea mandat în alegerile care vor avea loc la 28 iunie, la numai patru zile după vizita sa la Casa Albă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!