SUA: Trump îl va primi pe preşedintele polonez Duda la 24 iunie, anunţă Casa Albă

SUA: Trump îl va primi pe preşedintele polonez Duda la 24 iunie, anunţă Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump îl va primi miercuri, 24 iunie, la Washington pe omologul său polonez Andrzej Duda, a anunţat Casa Albă, informează AFP.

Vizita preşedintelui polonez va fi prima la Casa Albă a unui lider străin de la declanşarea epidemiei de COVID-19 în SUA.

Cei doi preşedinţi vor aborda o serie de probleme, cu precădere 'întărirea cooperării' între ţările lor în domeniul apărării, precum şi al 'comerţului, energiei şi securităţii telecomunicaţiilor', a precizat miercuri, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Kayleigh McEnany.

Conform presei poloneze, vizita lui Andrzej Duda la Washington ar putea prilejui anunţarea unei relocări de trupe americane din Germania în Polonia, care încearcă de mai multă vreme să obţină o întărire a prezenţei militare a Statelor Unite pe teritoriul său.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că SUA îşi vor reduce efectivele din Germania cu circa 9.500 de militari, acuzând Berlinul că "datorează NATO miliarde de dolari" şi că tratează 'rău' Statele Unite în materie comercială.

Preşedintele Andrzej Duda, un aliat al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, va candida pentru un al doilea mandat în alegerile care vor avea loc la 28 iunie, la numai patru zile după vizita sa la Casa Albă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro