SUA: Trump refuză să se angajeze că va recunoaște rezultatul alegerilor prezidențiale

SUA: Trump refuză să se angajeze că va recunoaște rezultatul alegerilor prezidențiale

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a rupt, miercuri seara, de o manieră spectaculoasă, tradiția democratică americană prin refuzul de a se angaja că va accepta rezultatul alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie, notează AFP, pe marginea unei declarații a candidatului republican, evidențiată și de celelalte agenții internaționale de presă în relatările asupra ultimei dezbateri televizate Trump-Clinton.

"O să vă spun atunci. O să vă țin în suspans", a replicat Donald Trump, potrivit Reuters, chestionat pe acest subiect de moderatorul confruntării de la Las Vegas, Chris Wallace.

"Este terifiant", a ripostat imediat Hillary Clinton. "El denigrează și înjosește democrația noastră. Sunt îngrozită că candidatul unuia din cele două mari partide ale noastre adoptă acest gen de poziție", a adăugat democrata.

AFP consemnează că Hillary Clinton și Donald Trump s-au contrat pe tot parcursul ultimei dezbateri. Clinton și-a calificat adversarul republican ca fiind o "marionetă" a președintelui rus Vladimir Putin, iar Trump a acuzat-o pe contracandidata sa de a fi în spatele femeilor care l-au acuzat recent de agresiune sexuală.

Donald Trump este "omul cel mai periculos care a vrut vreodată să devină președinte", a spus Clinton. "Este o femeie rea", a replicat acesta, numind-o în mai multe rânduri mincinoasă pe candidata democrată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…