SUA: Trump revine asupra declaraţiilor sale privind eventualul ajutor străin împotriva unui rival

SUA: Trump revine asupra declaraţiilor sale privind eventualul ajutor străin împotriva unui rival

Preşedintele american Donald Trump a revenit asupra declaraţiei în care afirma că ar fi dispus să accepte eventuale informaţii compromiţătoare oferite de o putere străină despre un contracandidat, indicând vineri că, 'desigur', le-ar semnala autorităţilor americane, transmit AFP şi Reuters.

În dimineaţa zilei în care a împlinit 73 de ani, Donald Trump a revenit, într-un interviu-fluviu acordat postului Fox News, asupra primelor sale declaraţii echivoce, argumentând însă că ar trebui să afle conţinutul informaţiilor înainte de a lua o decizie.

'Evident, trebuie să te uiţi la ele pentru că, dacă nu te uiţi, nu vei şti dacă este ceva rău, dar, evident, trebuie predate FBI sau semnalate procurorului general sau cuiva asemănător. Dar, evident, trebuie făcut acest lucru', a spus el în emisiunea sa preferată, Fox & Friends.

Într-un interviu anterior pentru ABC News, Donald Trump a declarat că ar fi dispus să asculte o entitate străină care i-ar oferi informaţii compromiţătoare despre un oponent politic, preşedintele susţinând că 'nu este nimic greşit în legătură cu asta'.

El s-a declarat, de asemenea, în dezacord cu poziţia directorului FBI, Christopher Wray, potrivit căreia echipele de campanie ar trebuie să le raporteze autorităţilor mesajele suspecte din partea unor guverne străine.

Aceste comentarii au atras critici acerbe din partea unor congresmeni democraţi, care au comentat că Trump dă astfel undă verde Rusiei să se amestece în viitoarele alegeri prezidenţiale din 2020.

Polemica a pornit de la audierea de miercuri cu uşile închise, într-o comisie a Senatului, a fiului cel mare al preşedintelui, Donald Trump Jr., care a participat, la Trump Tower din New York, în iunie 2016, la o întâlnire cu persoane pe care le credea mandatate de Moscova şi care îi promiseseră 'informaţii compromiţătoare' despre rivala democrată a miliardarului, Hillary Clinton.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?