SUA: Trump se contrazice în privinţa demiterii lui Comey de la şefia FBI

SUA: Trump se contrazice în privinţa demiterii lui Comey de la şefia FBI

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că nu l-a demis pe James Comey 'din cauza investigaţiei trucate privind Rusia', contrazicându-şi astfel declaraţia din 2017 în care susţinea că motivul destituirii directorului FBI a fost tocmai această anchetă, transmite Reuters.

Trump l-a demis pe Comey la 9 mai 2017, în timp ce FBI ancheta presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi posibila complicitate între Moscova şi echipa de campanie a candidatului republican.

Demiterea lui Comey a provocat numirea procurorului special Robert Mueller la conducerea investigaţiei şi o anchetă privind posibila obstrucţionare a justiţiei.

Trump, care a negat orice complicitate cu Moscova, a scris miercuri un mesaj pe Twitter referindu-se la 'Alunecosul James Comey' şi afirmând că acesta 'nu a fost demis din cauza investigaţiei trucate privind Rusia'. Trump nu a făcut alte precizări.

La două zile după demiterea lui Comey, Trump explica astfel această decizie, într-un interviu televizat acordat NBC News: 'De fapt, când am decis să fac asta, mi-am spus: ştii, chestia asta cu Trump şi Rusia este o poveste inventată. Este o scuză din partea democraţilor pentru că au pierdut o alegere pe care ar fi trebuit s-o câştige'.

Cele mai recente comentarii ale preşedintelui survin în timp ce James Comey începe un amplu turneu de promovare a cărţii sale 'A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership'. Cartea este o cronică a scurtului său mandat sub preşedintele Trump, despre care a afirmat că este 'inapt moral' pentru această funcţie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi