SUA: Trump se declară "foarte îngrijorat" de o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile legislative

SUA: Trump se declară "foarte îngrijorat" de o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile legislative

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi că este "foarte îngrijorat" de o posibilă ingerinţă a Rusiei în alegerile legislative ce vor avea loc în luna noiembrie în Statele Unite, transmite EFE.

"Sunt foarte îngrijorat că Rusia se va bate foarte tare pentru a avea un impact asupra viitoarelor alegeri", a scris Trump, pe contul său de Twitter, cu referire la scrutinul în care vor fi aleşi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din cei o sută de senatori americani.

Donald Trump a apreciat că, având în vedere că niciun preşedinte de până acum nu a fost mai dur cu Rusia ca el, efortul ruşilor se va îndrepta spre susţinerea puternică a democraţilor. "Cu siguranţă ei nu îl doresc pe Trump !", a conchis preşedintele american.

De la summitul bilateral cu preşedintele rus, Vladimir Putin, desfăşurat pe 16 iulie la Helsinki, liderul de la Casa Albă şi-a schimbat în mai multe rânduri opinia cu privire la interferenţa Rusiei şi serviciile de informaţii americane.

Într-o conferinţă de presă comună cu Putin, Trump a respins concluziile serviciilor sale de spionaj, care au determinat că Moscova s-a amestecat în ultimele alegeri prezidenţiale din SUA.

La puţin timp după această afirmaţie, el a revenit şi a indicat că s-a exprimat greşit în capitala finlandeză, precizând că acceptă concluziile agenţiilor americane de informaţii.

Preşedintele american a încercat astfel să să calmeze valul de critici primite, inclusiv din cadrul partidului său republican, pentru că nu l-a înfruntat direct pe liderul rus. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină

5 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…