SUA: Trump se referă la numărul mare de albi ucişi de poliţie, întrebat despre omorârea negrilor

SUA: Trump se referă la numărul mare de albi ucişi de poliţie, întrebat despre omorârea negrilor

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a răspuns la o întrebare de ce americanii de culoare sunt încă omorâţi de poliţie făcând referire la numărul tot mai mare de albi ucişi de forţele de ordine, într-un interviu la CBS News publicat marţi şi citat miercuri de DPA.

"Ce întrebare teribilă să pui"', a declarat Trump, adăugând că "tot aşa este cu albii. Tot mai mulţi albi, apropo. Mult mai mulţi albi".

Studiile arată că un număr disproporţionat de negri sunt ucişi de poliţie în comparaţie cu albii, care reprezintă o pondere mult mai mare a populaţiei SUA.

Nu există statistici oficiale la nivel naţional privind decesele în mâinile poliţiei din Statele Unite, dar o analiză Washington Post a indicat că, în termeni absoluţi, numărul de albi ucişi de poliţie este într-adevăr mai mare, notează agenţia DPA.

Din cele 5.400 de persoane împuşcate mortal de poliţie în 2015, negrii au reprezentat 23% dintre cei ucişi, în ciuda faptului că reprezintă doar 13% din populaţie.

În schimb, 45% au fost albi, în timp ce albii reprezintă 60% din populaţie.

Potrivit unui studiu al Universităţii Harvard publicat în iunie, americanii de culoare au de trei ori mai multe şanse să fie ucişi de
poliţie.

În ultimele săptămâni, Trump şi-a escaladat retorica împotriva mişcării "Black Lives Matter" (Vieţile negrilor contează), care a primit un sprijin fără precedent în urma uciderii lui George Floyd, un negru neînarmat ce a murit în custodia poliţiei din Minnesota.

Preşedintele american a fost acuzat că nu a adoptat nicio poziţie clară împotriva rasismului sistematic şi brutalităţii poliţiei. El s-a concentrat în primul rând asupra violenţei pe marginea demonstraţiilor paşnice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!