SUA: Trump şi-a însuşit ceea ce a numit 'cel mai prost slogan' de campanie al lui Hillary Clinton

SUA: Trump şi-a însuşit ceea ce a numit 'cel mai prost slogan' de campanie al lui Hillary Clinton

Preşedintele american Donald Trump revendică acum pentru el ceea ce a numit "cel mai prost slogan" al lui Hillary Clinton, relatează DPA.

La un miting de campanie care a avut loc luni la El Paso, în Texas, preşedintele a folosit sloganul 'Mai puternici împreună' ('Stronger Together') care a dominat campania prezidenţială a contracandidatei sale democrate în urmă cu mai bine de doi ani.

"Iubesc acest stat. Îi iubesc pe oamenii din acest stat. Am avut o relaţie foarte bună. Ştiţi asta. A fost o relaţie minunată", a spus Trump de pe scenă la El Paso County Coliseum.

"Şi devenim mai puternici împreună", a adăugat el.

Marţi, după ce Partidul Republican a preluat citatul pe Twitter, Clinton a reacţionat.

"Acum să îmi copieze planul privind sistemul de sănătate, un sistem de taxe mai corect şi drepturile de vot", a scris marţi pe Twitter fostul secretar de stat.


Nu ar fi prima dată când Trump îşi însuşeşte un motto.

Sloganul său 'Să facem America măreaţă din nou' ('Make America Great Again') este copiat aproape în totalitate după sloganul de campanie din 1980 al fostului preşedinte Ronald Reagan, 'Haideţi să facem America măreaţă din nou' ('Let's make America great again').

Comitetul Naţional al Partidului Republican (RNC) nu s-a arătat interesat de plângerea lui Hillary Clinton.

"Când pierzi o campanie, pierzi şi monopolul asupra oricărui slogan", a spus purtătorul de cuvânt al RNC, Steve Guest, într-un comunicat citat de New York Daily News.

Ei i-au răspuns de asemenea lui Hillary Clinton pe Twitter cu o ofertă: "Ce ziceţi de asta: Dacă mai candidaţi o dată, vă dăm sloganul înapoi".

Însă în urmă cu doar patru luni, Trump ironiza exact sloganul pe care l-a luat de la contracandidata sa.

"Vă mai amintiţi vreun slogan de-al lui Hillary? A fost cel mai prost slogan. I-a plătit un milion de dolari unui tip să facă acest slogan, iar după ce eu l-am disecat într-un discurs, ei l-au schimbat a doua zi", a spus el în octombrie la un miting în Missoula, Mont.

"'Să fim împreună' sau aşa ceva. Ea este o mare unificatoare. Hillary Necinstita este o mare unificatoare", a spus el atunci.

Acum se pare însă că sloganul nu mai este cel mai rău, comentează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”