SUA: Trump și-a reînnoit sprijinul pentru controversatul candidat republican Roy Moore

SUA: Trump și-a reînnoit sprijinul pentru controversatul candidat republican Roy Moore

Președintele american Donald Trump și-a reînnoit sprijinul vineri pentru controversatul candidat republican de Alabama pentru Senat Roy Moore, acuzat de hărțuire sexuală a unor minore, relatează AFP.

''Dorim oameni care vă vor proteja drepturile la arme de foc. Acest lucru va crea mari acorduri comerciale în loc de acorduri oribile. Și noi dorim locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă! Atunci, mergeți la vot pentru Roy Moore'', a declarat președintele american vineri seara la Pensacola, în Florida, în apropiere de granița cu Alabama.

''Nu ne putem permite, pentru această țară și viitorul ei, nu ne putem permite să pierdem un loc în Senat'', a declarat de asemenea președintele american, referindu-se la majoritatea redusă a republicanilor în camera superioară a Congresului.

''Votați Roy Moore!'', a mai scris el într-un mesaj difuzat pe Twitter , cu cinci zile înainte de aceste alegeri parțiale care țin American în suspans.

După ce a tergiversat mult timp în acest caz, Trump a anunțat la începutul săptămânii că îl susține oficial pe acest candidat controversat.

Considerând că ''ultimul lucru'' de care America are nevoie este un democrat în plus în Senat, Trump a avertizat împotriva adeversarului lui Moore, Doug Jones.

''El ar vota împotriva noastră 100%'', a subliniat el. ''Este rău în ceea ce privește criminalitatea, avortul, granițele, veteranii, armele individuale și armata'', a scris Trump în mesajul difuzat pe Twitter.

În cazul înfrângerii lui Roy Moore, majoritatea republicană din Senat ar scădea de la 52 la 51 de locuri din 100, ceea ce ar reduce la minimum marja sa de manevră deja foarte subțire. Roy Moore, magistrat din Alabama, este candidatul republicanilor la senatorialele de la 12 decembrie.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”