SUA: Trump și-a reînnoit sprijinul pentru controversatul candidat republican Roy Moore

SUA: Trump și-a reînnoit sprijinul pentru controversatul candidat republican Roy Moore

Președintele american Donald Trump și-a reînnoit sprijinul vineri pentru controversatul candidat republican de Alabama pentru Senat Roy Moore, acuzat de hărțuire sexuală a unor minore, relatează AFP.

''Dorim oameni care vă vor proteja drepturile la arme de foc. Acest lucru va crea mari acorduri comerciale în loc de acorduri oribile. Și noi dorim locuri de muncă, locuri de muncă, locuri de muncă! Atunci, mergeți la vot pentru Roy Moore'', a declarat președintele american vineri seara la Pensacola, în Florida, în apropiere de granița cu Alabama.

''Nu ne putem permite, pentru această țară și viitorul ei, nu ne putem permite să pierdem un loc în Senat'', a declarat de asemenea președintele american, referindu-se la majoritatea redusă a republicanilor în camera superioară a Congresului.

''Votați Roy Moore!'', a mai scris el într-un mesaj difuzat pe Twitter, cu cinci zile înainte de aceste alegeri parțiale care țin American în suspans.

După ce a tergiversat mult timp în acest caz, Trump a anunțat la începutul săptămânii că îl susține oficial pe acest candidat controversat.

Considerând că ''ultimul lucru'' de care America are nevoie este un democrat în plus în Senat, Trump a avertizat împotriva adeversarului lui Moore, Doug Jones.

''El ar vota împotriva noastră 100%'', a subliniat el. ''Este rău în ceea ce privește criminalitatea, avortul, granițele, veteranii, armele individuale și armata'', a scris Trump în mesajul difuzat pe Twitter.

În cazul înfrângerii lui Roy Moore, majoritatea republicană din Senat ar scădea de la 52 la 51 de locuri din 100, ceea ce ar reduce la minimum marja sa de manevră deja foarte subțire. Roy Moore, magistrat din Alabama, este candidatul republicanilor la senatorialele de la 12 decembrie.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane