SUA: Trump și familia sa își petrec de Ziua Tatălui primul weekend la reședința prezidențială de la Camp David

SUA: Trump și familia sa își petrec de Ziua Tatălui primul weekend la reședința prezidențială de la Camp David

Donald Trump, soția sa Melania și fiul lor Barron au ajuns sâmbătă la Camp David, statul Maryland, pentru primul lor weekend în această reședință de vacanță a președinților americani, unde vor petrece Ziua Tatălui, transmit DPA și AFP.

Familia prezidențială a decolat de pe peluza sudică a Casei Albe, pentru un zbor de 30 de minute cu elicopterul, fiind însoțiți de părinții Primei Doamne, conform administrației prezidențiale.
De la învestirea sa pe 20 ianuarie, Trump a preferat reședința sa de la Mar-a-Lago, Florida, sau Trump National Golf Club din Bedminster, New Jersey, în weekend-urile pe care nu le-a petrecut la Washington.

Camp David, administrat de Marina SUA cu cheltuieli anuale de circa 8 milioane de dolari, este situat pe dealurile împădurite de la Catoctin Mountain Park, lângă Thurmont, Maryland, la circa 100 km nord-vest de capitală.

Reședința, inaugurată de Franklin Delano Roosevelt în 1942, a fost folosită de mulți președinți americani, printre care John F. Kennedy, Jimmy Carter, George W. Bush și Barack Obama, inclusiv pentru primirea de lideri străini. Reședința este cunoscută mai ales ca fiind locul în care s-au semnat în septembrie 1978 Acordurile de la Camp David, mediate de președintele Carter, care au stabilit condițiile păcii între Egipt și Israel.

'Camp David este foarte rustic, e frumos, v-ar plăcea,' l-a citat Washington Post pe Trump spunându-i unui jurnalist european într-un interviu înainte de a-și prelua mandatul de președinte. 'Știți cât timp v-ar plăcea? Cam 30 de minute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...