SUA: Trump va ordona trimiterea Gărzii Naţionale la frontiera cu Mexicul pentru a stopa imigraţia ilegală

SUA: Trump va ordona trimiterea Gărzii Naţionale la frontiera cu Mexicul pentru a stopa imigraţia ilegală

Preşedintele american, Donald Trump, va semna miercuri un ordin prin care Departamentele Apărării şi Securităţii Naţionale vor colabora cu statele pentru a desfăşura militari din Garda Naţională la frontiera cu Mexicul, transmite EFE.

"Este timpul să acţionăm", a spus Kirstjen Nielsen, secretarul pentru securitatea internă a SUA, anunţând că Trump preconizează semnarea documentului miercuri.

"Sperăm ca această desfăşurare să înceapă imediat", a adăugat ea, citată de AFP, cu referire la deplasarea Gărzii Naţionale la frontiera de sud-vest pentru a ajuta serviciile de pază a frontierei.

Garda Naţională a intervenit la frontieră în 2010, din ordinul lui Barack Obama, precum şi între 2006-2008, pe mandatul lui George W. Bush.

"Ameninţarea este reală", a asigurat Kirstjen Nielsen, pentru a explica această decizie, subliniind "nivelurile inacceptabile ale traficului de droguri, bandelor periculoase şi imigraţia ilegală (...) la frontiera noastră de sud".

AFP aminteşte că, de mai multe zile, Trump a crescut presiunea asupra Mexicului şi Congresului american pentru a acţiona fiecare în scopul de a împiedica sosirea de migranţi ilegali în Statele Unite.

Acest interes reînnoit din partea preşedintelui american a fost declanşat de imaginile cu o caravană de migranţi din America Centrală, în principal din Honduras, hotărâţi să ajungă în SUA şi care se află în prezent în sudul Mexicului.

"Până când vom avea un zid şi o securitate adecvată, ne vom proteja frontiera cu armata noastră", a arătat Trump marţi. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!