SUA: Trump va retrage Sudanul de pe lista statelor care susţin terorismul (Casa Albă)

SUA: Trump va retrage Sudanul de pe lista statelor care susţin terorismul (Casa Albă)

Preşedintele SUA, Donald Trump, va retrage Sudanul de pe lista statelor care susţin terorismul, a anunţat vineri Casa Albă, într-o perioadă în care sunt speculaţii cu privire la o posibilă normalizare a relaţiilor dintre Israel şi autorităţile sudaneze, relatează AFP şi dpa.

Preşedintele SUA ''a informat Congresul american cu privire la intenţia sa de a reconsidera în mod oficial desemnarea Sudanului drept stat susţinător al terorismului'', a indicat executivul de la Washington, apreciind că acesta este un ''moment esenţial'' pentru Sudan şi relaţiile dintre Washington şi Khartoum.

Casa Albă a precizat că autorităţile de tranziţie din Sudan au plătit 335 milioane de dolari în cadrul unui acord de despăgubire pentru victimele americane ale atentatelor.

''Astăzi este un pas crucial înainte în relaţiile SUA-Sudan şi marchează un punct de cotitură pentru Sudan'', a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Kayleigh McEnany.

Congresul urnează să ia acum măsuri legislative pentru a finaliza procesul.

Trecerea Sudanului pe lista statelor care susţin terorismul a rezultat din comportamentul precedentului regim de la Khartoum, care a fost răsturnat printr-o lovitură de stat după ample proteste, în 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?