SUA: Twitter i-a suspendat permanent contul lui Bannon după ce a sugerat decapitarea a doi oficiali

SUA: Twitter i-a suspendat permanent contul lui Bannon după ce a sugerat decapitarea a doi oficiali

Reţeaua Twitter i-a suspendat permanent contul fostului strateg-şef de la Casa Albă, Steve Bannon, după ce acesta a sugerat joi că doctorul Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase din SUA, şi directorul FBI, Christopher Wray, ar trebui decapitaţi, relatează CNN.

El a făcut aceste comentarii într-un înregistrare video postată pe conturile sale de Facebook, YouTube şi Twitter.

Bannon a pretins în mod eronat că preşedintele republican în exerciţiu a câştigat un nou mandat, deşi voturile încă se numără în câteva state-cheie, şi a afirmat că Donald Trump ar trebui să îi concedieze pe Fauci şi Wray.

Însă apoi a spus că ar merge şi mai departe: "Le-aş pune capetele în suliţe. I-aş pune în două colţuri ale Casei Albe ca avertisment pentru birocraţii federali. Ori respectaţi agenda, ori plecaţi".

Comentariile au fost făcute în timpul unei transmisiuni live a show-ului online al lui Bannon, "War Room: Pandemic" ("Camera de Război: Pandemia").

Videoul a fost disponibil pe pagina de Facebook a lui Bannon timp de circa 10 ore şi a fost vizionat de aproape 200.000 de ori înainte ca reţeaua de socializare să îl elimine, invocând duritatea sa şi faptul că incită la violenţă.

Tot joi, şi YouTube a eliminat înregistrarea, spunând că încalcă politica sa privind "incitarea la violenţă".

Twitter a precizat că a suspendat permanent contul podcast-ului 'War Room' al lui Bannon pentru glorificarea violenţei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...