SUA: Un adolescent în comă a revenit la viaţă când urma să fie deconectat de la aparate

SUA: Un adolescent în comă a revenit la viaţă când urma să fie deconectat de la aparate

Un adolescent din Alabama (SUA) "a revenit la viaţă" la puţin timp după ce părinţii lui ai semnat documentele pentru a-i fi donate organele şi a fi deconectat de la aparate după ce a stat două luni în comă la spital, informează mass-media locale citate marţi de EFE.

Trenton McKinley, în vârstă de 13 ani, a stat două luni în comă după ce a suferit un accident cumplit cu maşină, în timp ce călătorea în compania unor prieteni în comitatul Mobile, Alabama.

Băiatul a fost aruncat din maşină şi a suferit şapte fracturi craniene când autoturismul s-a rostogolit şi a căzut peste el. Mama băiatului a povestit că s-a îngrozit când l-a văzut întins pe patul de salvare din care i se vedeau doar picioarele şi când medicii i-au spus că fiul ei a fost mort timp de 15 minute.

Potrivit familiei McKinley, Trenton a stat conectat mai multe zile la aparate, aproape fără să respire. A fost atunci când medicii i-au abordat pentru a lua dificila decizie de a-i dona organele la cinci copiii care aveau nevoie de transplant.

Cu o zi înainte ca doctorii să-l deconecteze de la aparate şi când ambii părinţii semnaseră toate documentele necesare pentru donarea organelor, Trenton McKinley a dat semne de recuperare a cunoştinţei.

Atât familia cât şi personalul medical au considerat "un miracol" această revenire la viaţă a minorului care, în pofida condiţiilor dificile, a dat semne de recuperare.

Băiatul suferă zilnic de convulsii, a slăbit 23 de kilograme de la accident, iar medicii au fost nevoiţi să-i scoată temporar jumătate din craniu în acest proces anevoios de recuperare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...