SUA: "Un atac" împotriva unor "jurnalişti nevinovaţi" (purtătoarea de cuvânt a Casei Albe)

SUA: "Un atac" împotriva unor "jurnalişti nevinovaţi" (purtătoarea de cuvânt a Casei Albe)

Purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american Donald Trump a denunţat joi un "atac violent împotriva unor jurnalişti nevinovaţi", după masacrul din redacţia unui jurnal din Annapolis, capitala statului Maryland, care a făcut cel puţin cinci morţi , relatează AFP.

"Condamn cu fermitate un act diabolic de o violenţă fără sens la Annapolis", a scris pe Twitter Sarah Sanders. "Un atac violent împotriva unor jurnalişti nevinovaţi care îşi desfăşurau activitatea lor este un atac împotriva tuturor americanilor", a adăugat ea.




Preşedintele Donald Trump, care critică frecvent presa şi jurnaliştii, a reacţionat şi el pe Twitter după tragedie.

"Am fost informat despre atacul armat de la Capital Gazette din Annapolis, în Maryland. Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de victime şi familiile lor. Mulţumesc serviciilor de prim-ajutor care sunt la faţa locului", a scris el.




La orele amiezii, un individ cu motivaţii necunoscute a deschis focul în redacţia jurnalului Capital Gazette făcând cel puţin cinci morţi. Potrivit poliţiei, este vorba despre un "adult alb" care a folosit o puşcă, autorităţile precizând că bărbatul este în curs de a fi interogat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”