SUA: Un bărbat a aruncat mici steaguri ruse spre Donald Trump, la sosirea acestuia în Congres

SUA: Un bărbat a aruncat mici steaguri ruse spre Donald Trump, la sosirea acestuia în Congres

Un bărbat a aruncat marți mici steaguri ruse la trecerea președintelui american, Donald Trump, în timpul sosirii acestuia la Congres, transmite AFP, iar EFE relevă că respectiva persoană a fost reținută.

Identificat ca Ryan Clayton, bărbatul de 36 de ani a lansat stegulețele spre președintele SUA strigând "Trump este trădare!", în timp ce acesta se îndrepta, alături de liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, către o reuniune cu senatorii republicani pe tema planurilor sale de reformă fiscală.

"De ce vorbiți despre reduceri de impozite când ar trebui să vorbim de trădare?", a întrebat Clayton, potrivit EFE.

Acesta, rezident în statul Virginia, a fost arestat de Poliția Capitoliului și acuzat de comportament ilegal, arată agenția spaniolă care adaugă că forțele de securitate investighează cum a ajuns Clayton în acel punct din parlament, deoarece era nevoie de o acreditare pentru prezența în respectivul loc.

Conform AFP, bărbatul care a aruncat stegulețele ruse se afla printre jurnaliștii care relatau de la vizita făcută de Trump senatorilor majorității, la reuniunea lor săptămânală. El nu s-a apropiat de liderul american, astfel încât steagurile nu l-au atins pe acesta. Trump și-a continuat imperturbabil drumul.

Bărbatul a fost identificat ca fiind Ryan Clayton, de la organizația Americans Take Action, care militează pentru destituirea celui de-al 45-lea președinte american. El deja împărțise steaguri ruse la o conferință conservatoare în apropiere de Washington.

Mai multe investigații sunt în curs, în Congres și a procurorului special Robert Mueller, asupra ingerințelor Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, dar concluziile lor nu au fost prezentate.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”