SUA: Un bărbat condamnat pe viață pentru că a furat 50 de dolari, eliberat după mai mult de trei decenii petrecute în închisoare

SUA: Un bărbat condamnat pe viață pentru că a furat 50 de dolari, eliberat după mai mult de trei decenii petrecute în închisoare

Un bărbat din Alabama care fusese condamnat pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru că furase 50,75 de dolari când avea 20 de ani, va fi eliberat, după mai mult de trei decenii petrecute în închisoare, scrie The Guardian.

Alvin Kennard, acuzat de furt cu premeditare, avea 22 de ani când a fost condamnat. Acum, după 36 de ani, acesta va fi eliberat, după ce un judecător a ordonat scoaterea sa din închisoarea din Bessemer.

Kennard a primit pedeapsa disproporționată într-un cadru legislativ mai vechi, sub o lege cunoscută și ca "legea celor trei abateri". Înainte de ultima infracțiune, el mai fusese acuzat de alte trei instanțe de furt fără premeditare.

Avocatul lui Kennar, Carla Crowder, susține că există sute de prizonieri în situații asemănătoare, care nu pot face apel deoarece nu au resursele necesare pentru un avocat.

"Este incredibil de nedrept că sute de oameni din Alabama sunt condamnați la închisoare pe viață pentru infracțiuni în care nu a fost utilizată violența", a adăugat aceasta.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

5 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …