SUA: Un Bărbat de culoare, ucis de poliţie la Washington

SUA: Un Bărbat de culoare, ucis de poliţie la Washington

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliţie, miercuri, la Washington, în timp ce SUA sunt cuprinse de o mişcare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei, relatează AFP.

Potrivit autorităţilor, poliţia se afla în partea de sud-est a oraşului la scurt timp după ora 16:00 GMT (20:00 GMT) pentru a ancheta informaţii despre prezenţa unor ''bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul''.

''Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui'', omorând unul dintre ei, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

''Credem că subiectul avea o armă în acel moment'', a menţionat el, precizând că la faţa locului au fost găsite două arme.

Victima este ''un tânăr afro-american'', a declarat pentru mass-media Trayon White, un politician local, cerând să fie difuzate imaginile captate de camerele poliţiştilor.

''Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz'', a cerut filiala locală a mişcării Black Lives Matter, lansând un apel la manifestaţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”