SUA: Un Bărbat de culoare, ucis de poliţie la Washington

SUA: Un Bărbat de culoare, ucis de poliţie la Washington

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliţie, miercuri, la Washington, în timp ce SUA sunt cuprinse de o mişcare istorică împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei, relatează AFP.

Potrivit autorităţilor, poliţia se afla în partea de sud-est a oraşului la scurt timp după ora 16:00 GMT (20:00 GMT) pentru a ancheta informaţii despre prezenţa unor ''bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul''.

''Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui'', omorând unul dintre ei, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

''Credem că subiectul avea o armă în acel moment'', a menţionat el, precizând că la faţa locului au fost găsite două arme.

Victima este ''un tânăr afro-american'', a declarat pentru mass-media Trayon White, un politician local, cerând să fie difuzate imaginile captate de camerele poliţiştilor.

''Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz'', a cerut filiala locală a mişcării Black Lives Matter, lansând un apel la manifestaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale