SUA: Un consilier al lui Trump demisionează după acuzaţii privind violenţe conjugale

SUA: Un consilier al lui Trump demisionează după acuzaţii privind violenţe conjugale

Secretarul personalului de la Casa Albă, Rob Porter, a demisionat după ce a fost acuzat public de două foste soţii de violenţă conjugală, informează joi AFP.

'Preşedintele şi secretarul general aveau deplină încredere în capacităţile şi în performanţele sale', a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders. 'El demisionează de la Casa Albă', însă va rămâne pentru a asigura tranziţia, a adăugat ea.

În timpul briefingului său de presă, Sarah Sanders le-a citit jurnaliştilor un comunicat semnat de Rob Porter. 'Aceste acuzaţii scandaloase sunt pur şi simplu false. Am făcut fotografiile date mass-media acum aproape 15 ani şi realitatea din spatele lor nu este în niciun caz apropiată de ceea ce se spune', se menţionează în acest comunicat.

Demisia intervine după publicarea în Daily Mail şi The Intercept a unor articole ce conţineau mărturii ale celor două foste soţii ale lui Porter, Colbie Holderness şi Jennifer Willoughby, care denunţau abuzuri fizice şi psihologice.

Holderness poate fi văzută în două fotografii cu un ochi vânăt, după ce ar fi primit un pumn de la Rob Porter, potrivit mărturiilor acesteia.

Secretarul general al Casei Albe, John Kelly, a subliniat într-un comunicat că este 'şocat' de acuzaţiile care i se adus lui Porter, declarând că 'nu este loc pentru violenţă conjugală în societatea' americană.

'Îmi menţin declaraţiile precedente cu privire la Rob Porter, pe care l-am cunoscut de când am devenit secretarul general, şi cred că orice persoană are dreptul să-şi apere reputaţia', a continuat Kelly. 'Am acceptat demisia sa astăzi şi voi asigura o tranziţie rapidă şi ordonată', a mai spus el.

Rob Porter a fost foarte implicat în pregătirile pentru discursul lui Donald Trump la Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveţia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro