SUA: Un consilier apropiat al preşedintelui ales Biden testat pozitiv la COVID-19

SUA: Un consilier apropiat al preşedintelui ales Biden testat pozitiv la COVID-19

Un consilier apropiat al lui Joe Biden a fost testat pozitiv la COVID-19 şi va intra în carantină, a anunţat joi o purtătoare de cuvânt a preşedintelui ales american, Kate Bedingfield, dând asigurări că acesta din urmă nu este considerat caz contact, notează AFP.

Cedric Richmond, numit înalt consilier la Casa Albă, a făcut miercuri, după ce a dezvoltat primele simptome, un test rapid care a rezultat pozitiv. Un al doilea test joi a confirmat diagnosticul, a explicat Kate Bedingfield.

Joe Biden a făcut, de asemenea, un test COVID-19 joi care a ieşit negativ, a adăugat ea într-un comunicat.

Consilierul a participat marţi la mitingul lui Joe Biden la Atlanta, în Georgia, dar "nu a avut contact apropiat" cu el, potrivit purtătoarei de cuvânt.

El nu a călătorit cu preşedintele ales şi contactele cu acesta au avut loc "în aer liber, cu mască şi au durat mai puţin de 15 minute", a spus ea.

Cedric Richmond, 47 de ani, va intra în carantină 14 zile şi va trebui să aibă două teste negative pentru a-şi relua funcţia. Două persoane care l-au însoţit în maşină pentru deplasarea în Georgia au fost şi ele puse în carantină.

În vârstă de 78 de ani, Joe Biden şi-a sporit măsurile de securitate sanitară de la începutul pandemiei. El şi-a limitat deplasările la minimul necesar, poartă mască - uneori chiar două suprapuse - în public şi se testează regulat.

El a afirmat de curând că este pregătit să se vaccineze "în public" imediat ce va fi posibil.

Mai multe zeci de colaboratori şi apropiaţi ai lui Donald Trump şi angajaţi de la Casa Albă au fost contaminaţi de coronavirusul care a făcut peste 310.000 de morţi în Statele Unite. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...