SUA: Un fost asociat al avocatului Rudy Giuliani, găsit vinovat de finanţare politică ilegală

SUA: Un fost asociat al avocatului Rudy Giuliani, găsit vinovat de finanţare politică ilegală

Lev Parnas, fost partener al fostului avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a fost găsit vinovat vineri de către tribunalul federal din Manhattan pentru finanţare politică ilegală în alegerile de la jumătatea mandatului din 2018 din Statele Unite, informează AFP.

Arestarea cetăţeanului american născut în Ucraina, Lev Parnas, pe aeroportul din Washington pe 10 octombrie 2019 a sporit suspiciunile cu privire la Rudy Giuliani, deja într-o situaţie critică fiind acuzat că a exercitat presiuni asupra puterii politice de la Kiev pentru a furniza informaţii compromiţătoare despre Joe Biden. Acest caz a fost la originea primei proceduri de demitere iniţiate împotriva fostului preşedinte Donald Trump, care s-a încheiat cu achitarea acestuia în Senatul Statelor Unite.

Vineri, într-un dosar separat, un juriu federal i-a găsit vinovaţi, cu unanimitate, pe Lev Parnas şi pe unul din asociaţii săi, Andrey Kukushkin, pentru mai multe încălcări ale legilor privind finanţarea campaniei, potrivit unei declaraţii a procurorului federal al districtului sud Manhattan, Damian Williams. Lev Parnas a fost găsit vinovat pentru şase acuzaţii separate.

"Pentru a câştiga influenţă în rândul politicienilor şi candidaţilor americani, aceştia (Lev Parnas şi Andrey Kukushkin) au canalizat ilegal bani străini în alegerile de la jumătatea mandatului din 2018 cu scopul de a obţine profituri uriaşe în sectorul canabisului", în care intenţionau să investească, a spus procurorul. Sentinţele vor fi decise mai târziu.

Lev Parnas, care a pledat nevinovat şi a compărut în libertate în faţa instanţei, a fost acuzat că a ascuns originea reală a donaţiilor făcute în 2018 mai multor candidaţi la alegerile locale şi federale din Statele Unite. Una dintre aceste donaţii, în valoare de 325.000 de dolari, pentru organizaţia de sprijin al lui Donald Trump America First Action, a fost declarată în mod fals ca fiind din partea unei companii de import-export în domeniul energiei.

Potrivit acuzării, în spatele altor donaţii frauduloase către candidaţii republicani din statul Nevada se ascundea un om de afaceri rus, ceea ce încalcă interdicţia finanţărilor campaniei electorale din surse externe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria